Víkendové výsledky mládeže: U19 vede o osm bodů | SK Slavia Praha
Více

Víkendové výsledky mládeže: U19 vede o osm bodů

PRAHA - Podívejte se na přehled výsledků slávistické mládeže z uplynulého víkendu. Největší radost slávistické veřejnosti jistě dělám Slavia do 19 let, který vede dorosteneckou ligu o osm bodů!
FC Slovan Liberec U19 - SK Slavia Praha U19 0:2
Branky: Fotr, Mysliveček
Slavia vede tabulku o osm bodů před druhou Olomoucí a o dvanáct před třetím Brnem. V sobotu přivítají sešívaní Jihlavu.


Slavia U18 - Olympia Hradec Králové U19 3:4 (1:1)
Branky
: 39. Bezdička, 67. Broukal, 69. Routek
Sestava: Jakimezcko, Routek, Broukal, Gilián, Pelyak, Kocourek, Čapek, Pecháček, Bezdička (65. Adaev), Kuchta (70. Kubec), Doležal (46. Červenka)

Komentář asistenta trenéra Martina Hladíka: Utkání hrané na těžkém mokrém terénu jsme dnes neodehráli dobře. Nedokázali jsme hru zjednodušit a přizpůsobit těžkým podmínkám a zkoušeli jsme věci, které byly na tomto těžkém terénu nerealizovatelné. Po celý zápas nás srážel vysoký počet nepřesností a nevynucených chyb, kterými jsme sami sebe dostávali pod tlak. Bohužel 3 ze čtyř branek jsme dostali po našich hrubých chybách, které velmi dobře a houževnatě bojující a hrající soupeř využil.


Jablonec U17 - Slavia U17 1:3
Branky Slavie:
Tichý (2x), Jakab z pen.
Sestava: Lisa, Schulz, Husenský(41 Hovorka), Jakab, Tichý, Mařík, Badocha, Čermák( 53 Vávra), Havlina( 50 Gábor), Heřman( 60 Pěnkava), Veselý.

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Druhý jarní zápas v Jablonci  jsme ovládli od prvních minut a na hřišti herně dominovali. Dařilo se nám konstruktivně zakládat útočné akce od obránců a díky dobrému pohybu naší záložní řady jsme hru kontrolovali. Bohužel v útočné fázi hry jsme nebyli efektivní a nedařilo se nám dlouho proměňovat naše brankové příležitosti. Až ve 25 min. pronikl odvážně do pokutového území soupeře záložník Čermák a připravil ideální pozici pro obránce Tichého, který akci zakončil důraznou střelou. Chvíli na to byl v pokutovém území soupeře faulován opět obránce Tichý a stoper Jakab se z penalty nemýlil. Další šance jsme už bohužel neproměnili a tak jsme šli do kabin s dvoubrankovým vedením. Úvod 2. pol. nám opět vyšel výborně, ve 46 min. skvěle centroval Badocha a Tichý se akrobaticky do centru položil a nádhernou brankou zvýšil již na 3:0 pro Slavii. Bohužel v závěrečné dvacetiminutovce jsme herně polevili a Jablonec zaslouženě zkorigoval na konečných 1:3 pro Slavii. Jsem rád, jakým způsobem kluci odehráli 1. pol. a hráli podle trenérských pokynů, neboť hru jednoznačně kontrolovali. Hráli s velkou chutí a výborným pohybem všech hráčů na hřišti. Škoda, že jsme zejména v 1. pol. nevstřelili více branek a nejvíce mě mrzí, že se neprosadili naši útočníci gólově. Doufám, že s Bohemkou odehrajeme kvalitní utkání a budeme pokračovat v naší společné fotbalové filozofii.


Jablonec U16 – Slavia U16 2:2 (2:0)
Branky Slavie:
25. a 29. Havrda
Sestava: Přibyl - Souček, Pek, Stropek, Pardubský - Žežulka, Lauricella (55. Krištof) - Krejdl (40. Kovařík), Petrák (40. Král), Havrda (55. Vyleta), Sodoma (40. Novák)

Komentář trenéra Martina Hyského: V sobotním slunečném poledni se hrál zápas na velice kvalitní umělé trávě v Jablonci. Hřiště mělo klasické ligové rozměry, na kterých nejsme moc zvyklí hrát. Přál bych si, abychom na takovýchto rozměrech strávili co nejvíce času. K samotnému utkání: Byl to od nás zápas dvou rozdílných poločasů. V prvním jsme hráli velice dobře, kontrolovali jsme hru, byli jsme jasně lepším mužstvem, vypracovali jsme si minimálně pět gólových situací a proměnili jsme pouze dvě. Mimoto jsme měli ještě několik přečíslení, ale nedařila se nám finální přihrávka. Ve druhém poločase jsem nebyl spokojený s hrou naší obranné čtyřky, hlavně s naší pravou stranou, ze které jsme inkasovali obě branky. Ani naše ofenzivní hra nebyla tak přesná, postrádala kvalitu a zápas se stal vyrovnaným. I přesto jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance, které jsme zahodili. Soupeř vyrovnal a v závěru jsme klidně mohli i prohrát. Je to pro nás určitě ztráta, takovéto zápasy musíme zvládnout jak herně, tak i výsledkově mnohem lépe.


Slavia U15 – Příbram U15 3:0 (1:0)
Branky:
Navrátil (2x), Mareš
Sestava: Pochylý – Kotěra, Schneidr, Straka, Doudera – Cejnar, Bielesz, Havránek – Navrátil, Mareš, Bílek

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Do utkání jsme chtěli vstoupit aktivně, ale soupeř, který na nás vyrukoval s předsunutým presinkem, byl proti. V mnoha případech nás svým presinkem donutil k chybám a ve dvou případech nás podržel výborný Pochylý v brance. Přesto jsme si v prvém poločase vytvořili několik slibných příležitostí. Po jedné z nich jsme byli úspěšní po rohovém kopu, kdy Bielesz skvěle našel Navrátila na zadní tyči a ten nezaváhal. Ve druhém poločase jsme se hned v úvodu uklidnili druhou brankou, když Havránek na půlící čáře vyzval kolmou přihrávkou do brejku Navrátila a ten byl opět úspěšný. Od této chvíle jsme zápas již kontrolovali a ještě přidali třetí branku po vydařené střele Mareše zpoza vápna. Jsme rádi ,že naše koncovka byla produktivnější než minulý týden!


Slavia U14 – Příbram U14 0:5 (0:3)
Sestava:
Svítil – Vaněk (45. Vaska), Slavata, Valenta, Ielitro – Peričevič (36. Radimský), Pek, Nový – Hrobník (36. Pátek), Čvančara, Chocholouš (36. Novák)

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka: Výsledek hovoří za vše. Soupeř byl nad naše síly. Musíme si uvědomit, že nosíme dres Slavie Praha, ale jen toto nestačí! I v tak nepovedeném utkání se dají najít dobré věci. Nic jiného než přístup k tréninku a kvalitní práce nás dál neposune. Musíme se z této porážky co nejdříve oklepat a hlavně se z ní poučit. Rádi bychom poděkovali za podporu rodičů a diváků, kteří nám fandili i za nepříznivého stavu a nadále nás budou podporovat. Děkujeme.


SK Benešov U13 – Slavia U12 4:17 (1:3, 1:7, 1:2, 1:5)
Branky Slavie:
5 Hroník, 4 Gabriel, 2 Linhart, 1 Kopáček, Kadlec, Starý, Toula, Kulhavý, Křišťan

Komentář trenér Jakuba Šlitra: Do zápasu s o rok starším mužstvem Benešova jsme vstoupili na obou polovinách velmi dobře a zdařilými kombinacemi jsme se dostali do vedení. Bohužel v nastolené hře dokázala pokračovat pouze jedna polovina, která předváděla velmi pohledné akce, kdy byla dominantní v držení míče i v počtu brankových příležitostí, kdežto na druhém hřišti se zápas proti silově vyspělému soupeři změnil spíše v boj než pohledný fotbal. Velkým počtem nepřesností, malým pohybem hráčů bez míče a špatným zajišťováním v obranné fázi se hrál naprosto vyrovnaný zápas. V druhém poločase byla hra na obou hřištích naprosto stejná, tak jak probíhala v prvním. Musíme uznat i kvalitu soupeře, který svou fyzickou převahou a bojovností odehrál velmi dobrý zápas. Kluci v té lepší polovině zaslouží velkou pochvalu za celkovou předvedenou hru a musím pochválit i druhou půlku, které se dnes nedařilo, že i tak utkání zvládla a měla pod kontrolou a věřím, že je to impuls pro další práci do dalších utkání.


SK Benešov U12 - Slavia U11 2:2
Branky Slavie:
Veliký,Starý

Komentář trenéra Přemysla Jakla: Proti staršímu a kvalitnímu soupeři jsme podali dobrý výkon,vypracovali jsme si dostatek brankových příležitostí,ale smůla v koncovce nás připravila o celkové vítězství.Hráči podali dobrý výkon a zaslouží pochvalu.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články