Magazín Poločas: Slavia je můj domov, říká Tomáš Necid | SK Slavia Praha
Více

Magazín Poločas: Slavia je můj domov, říká Tomáš Necid

PRAHA/EDEN – V dalším čísle letošního magazínu Poločas najdete velký rozhovor s Tomášem Necidem, který se rozvyprávěl hlavně o působení v Moskvě, ale také o svém zranění nebo účasti na mistrovství Evropy 2012.
Jaké to je vrátit se po letech do Slavie?
„Je to super! Jsem rád, že jsem v Praze, Slavie je můj domov. Těší mě, že konečně můžu hrát pořádně fotbal, což jsem ještě před rokem vůbec nemohl kvůli zranění. Snažím se na každém tréninku makat na 100%, aby se mi to vrátilo.“

Vy jste odešel do Ruska v necelých dvaceti letech. Jak jste ten přesun zvládl?
„Popasoval jsem se s tím, nebylo to těžké. Když jsem do Ruska přijel, tak jsme prakticky hned jeli na soustředění, držel jsem se s týmem. Jsem rád, že jsem poznal Moskvu, hrál jsem Ligu mistrů, evropské poháry s těmi nejlepšími týmy Evropy. Ruská liga je kvalitní, v tomto ohledu jsem byl velmi spokojený.“

Co vám pomáhalo v začátcích v Moskvě?
„Nejdříve jsem tam byl sám, pak za mnou přijel na týden děda, ale jinak jsem byl sám. Pak tam se mnou byla samozřejmě manželka.“

Vy jste před odchodem do Ruska bydlel ještě u rodičů? Nebáli se vás pustit tak daleko?
„Nebáli. Je pravda,že jsem u nich ještě bydlel, takže jsem šel z dětského pokoje rovnou do Moskvy (úsměv).“

Celý rozhovor s Tomášem Necidem najdete v magazinu Poločas při nedělním utkání s Jihlavou. Kromě velkého rozhovoru nabídne Poločas tradiční historická jubilea, ve kterých připomeneme například narozeniny Františka Veselého ml. Můžete si přečíst další díl historického seriálu „Slávistická kronika“ nebo rozhovor s Františkem Myslivečkem z A dorostu.

Magazín Poločas č. 12 koupíte v den utkání ve Fanshopu, na vybraných stáncích s občerstvením nebo u kolportérů před stadionem i v ochozech. Cena časopisu je 20 Kč. 

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články