Slávistky vstoupily do jara vysokou výhrou | SK Slavia Praha
Více

Slávistky vstoupily do jara vysokou výhrou

PRAHA/EDEN - Fotbalistky Slavie v úvodním ligovém kole za silného větru porazily Ostravu 5:0, třikrát se trefila Svitková, po jedné brance přidala Pěničková a Kožárová. Dorostenky svého soupeře z Ostravy porazily 6:2.
V neděli si se všemi pohrálo počasí, silný vichr byl hodně nepříjemný a zápas tím byl značně ovlivněn. Slávistky po kvalitní přípravě čekal poslední tým ligy. Od začátku jsme si vypracovali převahu a navíc se rychle prosadili, když po centru Pěničkové tečovala míč Svitková. Ale v dalším průběhu jsme se spíše trápili, tempo hry nebylo velké, k vidění bylo hodně zkažených přihrávek. Nedařily se dlouhé pasy vlivem počasí, míč si dělal co chtěl. K vidění tedy nebyl úplně pohledný zápas, každopádně Ostrava si prakticky nic nevytvořila, brankářka Sladká moc práce neměla. Ve 31. minutě svou druhou branku přidala Svitková, tentokrát z brankové čáry přihrávala Malinová a z první usměrnila do sítě.

Ve druhém poločase hra pokračovala ve stejném stylu, slávistky se snažily přidat branky, vytvořily si řadu šancí, ale ani ty nejvyloženější jsme neproměnili. V 50. minutě byla na hranici vápna faulována Benýrová a následnou penaltu proměnila Pěničková. V dalším průběhu přidala branku Kožárová, když brankářka neudržela v ruce míč po přízemním centru Divišové. Hattrick Svitková završila v 71. minutě, ještě předtím neproměnila vyloženou šanci Kožárová, z následné akce po centru Odehnalové právě Svitková zamířila do protipohybu brankářky. Zápas tedy skončil rozdílem pěti branek, bez sedmi dni přesně na rok jsme s Ostravou opět hráli v Edenu, tehdy jsme na stejném hřišti vyhráli pouze 4:0. Nyní za týden čeká slávistky zápas v Plzni.

Slavia - Ostrava 5:0 (2:0)
Slavia:
Sladká - Tomášková, Pincová, Budošová, Malinová (54. Sehnálková) - Divišová, Cahynová (45. Odehnalová), Pěničková, Benýrová - Svitková (73. Holečková), Necidová (46. Kožárová)
Ostrava: Pospíšilová - Pálová, Krzikalová, Strnadelová, Sedlačíková - Šimová (58. Hubáčková), Waszutová, Hlavenková, Káňová (69. Postředníková) - Denková, Marková
Branky: 6., 31. a 71. Svitková, 50. Pěničková pen., 63. Kožárová
ŽK: 37. Káňová (Ostrava)


Dorostenky:

Děvčata do zápasu vlétla jak uragán, akce střídala akci a z dobrého přechodu do útoku jsme se rychle ujali vedení, Jášová přesnou přihrávkou našla Houzarovou, která zakončovala podél brankářky. K vidění byl pohledný fotbal, Ostrava se bránila, ale slávistky si vytvářely další šance. V 11. minutě Houzarová vybídla ke skórování Šurnovskou, ale gólmanka střelu vyrazila. V 15. minutě po kolmici Vyskočilové běžela na branku Houzarová a ani podruhé se nemýlila. Po chvíli unikla obraně Jášová, ale trefila jen brankářku. 22. minuta přinesla další gól, Šurnovská přihrála Houzarové, její střelu brankářka vyrazila, ale pohotová Vyskočilová dorazila. Dařily se nám také standardní situace, ve 28. minutě po rohu Dlouhé na zadní tyči hlavičkovala přesně Šurnovská, o pět minut později po dalším rohu pohotově zakončovala Vyskočilová. Skvělý první poločas mohla ještě zvýraznit Vyskočilová, ale třetí branku zatím nepřidala.

Do druhého poločasu jsme prostřídali a zřejmě se dostavilo uspokojení z vysokého vedení, protože jsme přestali být aktivní a nechali Ostravu více hrát. Přesto se k naší brance moc nedostávali, bohužel pokud se tak stalo, byla z toho branka. Ve 47. minutě jsme jim gól darovali, po sérii chyb skórovala Žídková. Vůbec jsme se nedokázali dostat do tempa prvního poločasu, přesto jsme si nějakou šanci vypracovali, ale v 52. minutě Jášová trefila tyč. Zvýšení přišlo v 62. minutě, po rohu Gaislové a drobném závaru ve vápně se opět nejlépe zorientovala Vyskočilová a přidala třetí branku, která do ligového zápasu naskočila po devíti měsících a jednom týdnu. Poslední slovo měla Ostrava, po ztrátě míče na útočné polovině a opět dalších několika zaváhání Žídková prostřelila vyběhnutou Macounovou. Za týden dorostenky čeká velice důležité utkání v Brně, který hodně napoví o šancích v boji o nadstavbu v první čtyřce.

Slavia - Ostrava 6:2 (5:0)

Slavia: Nedvědová (41. Macounová) - Dlouhá, Lačná, Němečková, Knollová (41. Schlitzová) - Houzarová (41. Novotná), Klesnilová (63. Lébrová), Mukařovská, Jášová (55. Gaislová) - Šurnovská (55. Kutifelová), Vyskočilová

Branky: 5. a 15. Houzarová, 22., 33. a 62. Vyskočilová, 28. Šurnovská - 47. Břenková, 72. Žídková

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články