Keegan Ritchie: Sen se stal skutečností! | SK Slavia Praha
Více

Keegan Ritchie: Sen se stal skutečností!

PRAHA/EDEN – Po změně trenéra se napevno v základní sestavě zabydlel jihoafrický obránce Keegan Ritchie. Šanci, kterou od trenéra Pastoora dostal, si nemůže vynachválit. „Je to jako sen, který se stal skutečností,“ neskrývá obrovskou radost Ritchie.
„Každý v Africe sní o tom, že se přesune hrát do Evropy. Jsem nadšený, ale musíme pracovat dál, abychom vyhrávali i další zápasy,“ je jasné obránci, který do Slavie přišel z Kaizer Chiefs. „Je vždycky těžké přijít do nového klubu, ale i když jsem nehrál, nevěšel jsem hlavu, dělal jsem svou práci a čekal na šanci, která přišla,“ popisuje Keegan Ritchie.

Jak se tedy podle Ritchieho změnila po příchodu trenéra Pastoora atmosféra v kabině? „Je to velký posun. Změnila se morálka, duch týmu je teď podstatně výš. Myslím, že hráči jsou z nového trenéra nadšení,“ pokračuje 183 centimetrů vysoký levý obránce.

V utkání se Znojmem Slavia dlouho vedla, ale ve druhé půli hosté překvapivě vyrovnali. „Samozřejmě že v takových chvílích trošku znervózníte, nevíte, jaký to bude mít efekt na oba týmy. Ale my jsme nesklonili hlavy a bojovali jsme, chtěli jsme dát druhý gól,“ vrátil se třiadvacetiletý obránce k pátčnímu duelu.

Domácí premiéra trenéra Pastoora tak dopadla na jedničku. „Je pro něj určitě dobré, když jeho první domácí zápas skončí výhrou. Já jsem si zápas v Edenu také moc užil. Je dobře, že výhra trošku uvolnila tlak, který byl jak na trenéra, tak na hráče,“ zakončil Keegan Ritchie.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články