Nový Poločas: Hned jsem věděl, že Slavia je velký klub, říká Boudjemaa | SK Slavia Praha
Více

Nový Poločas: Hned jsem věděl, že Slavia je velký klub, říká Boudjemaa

PRAHA/EDEN – Nové číslo magazínu Poločas přinese dnes večer velký rozhovor s Damienem Boudjemou, nový seriál Slávistická kronika nebo rozhovor s Janem Proskem, který se zabydlel v juniorce.
Na začátek se nemůžeme nezeptat jinak, než jak to vypadá po utkání v Teplicích s vaší nohou?
„Po zápase mě to trošku bolelo, ale už druhý den jsem věděl, že to snad bude v pořádku.“

Co říkáte na to, že rozhodčí zákrok na vás neposoudil ani jako faul?
„Rozhodčí to neviděl, to se stává. Někdy si toho prostě nevšimnou. Důležité je, že to dopadlo dobře.“

Vy, jakožto technický hráč, jste asi často terčem soupeřů, že?
„Je to pravda. Stává se mi to často. Tím, že jsem technicky zaměřený, tak se na mě zaměří protihráči. To k fotbalu patří.“

Jak byste obecně zhodnotil utkání v Teplicích?
„Určitě velká škoda výsledku. Myslím si, že jsme hráli celou dobu poměrně dobře, Teplice jsme skoro do ničeho nepustili a navíc jsme měli dobré příležitosti. V samotném závěru jsme bohužel inkasovali nešťastný gól, který logicky zápas rozhodl.“

Máte za sebou zatím tři zápasy v Gambrinus lize. Jak byste soutěž zhodnotil?
„Je to podobné jako v Rumunsku, kde jsem předtím hrál. Zdá se mi ale, že je tady vyšší tempo hry. Hraje se rychleji. Co se týče třeba zázemí, tak stadiony jsou lepší tady v Čechách. Já jsem sice hrál za klub, který měl hezký stadion a chodilo hodně fanoušků, ale obecně se mi to tady jeví hezčí.“

Co třeba porovnání atmosféry na zápasech?
„Samozřejmě to záleží na jednotlivých zápasech, pokud hrají lepší kluby, přijde i více diváků. Jak v Rumunsku, tak v Čechách. V Ploješti chodil téměř pořád vyprodaný stadion, atmosféra byla skvělá. Jinde to ale takové nebylo. Jak jsem poznal proti Dukle, tak atmosféra a podpora od diváků je výborná i v Edenu. Těším se a doufám, že budeme podávat takové výkony, aby diváků chodilo čím dál tím více.“

Celý rozhovor s Damienem Boudjemou najdete v dnešním magazínu Poločas. Připravili jsme pro vás také ohlasy Roberta Hrubého po jeho prvním startu v základní sestavě nebo ohlédnutí za Duklou a Teplicemi.

Z historických materiálů se můžete těšit na tradiční jubilea a nový pravidelný seriál s názvem Slávistická kronika. Ne známých i neznámých fotografií z více než sto dvacetileté historie Slavie si ukážeme velmi zajímavé momenty. Dnes začínáme v roce 1924.

Za zimní přípravou juniorky se ohlédne Jan Prosek, který se právě do týmu Daniela Šmejkala přesunul v zimě z dorostu. Teoreticky by tak na konci sezony mohl oslavit dva velké úspěchy. „Tituly jsou ještě daleko. Ve hře je spousty bodů, které můžeme získat i ztratit,“ naráží Prosek v rozhovoru na aktuálně první místa v tabulce jak juniorky, tak dorostu.

Magazín Poločas č. 11 koupíte v den utkání ve Fanshopu, na vybraných stáncích s občerstvením nebo u kolportérů před stadionem i v ochozech. Cena časopisu je 20 Kč.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články