Jako kapitán odešel, jako kapitán se vrací | SK Slavia Praha
Více

Jako kapitán odešel, jako kapitán se vrací

ANTALYA/LARA – Slavia má staronového kapitána. V neděli odpoledne tým zvolil novým vůdcem slávistického áčka Karla Pitáka. Zástupcem bude stoper Milan Škoda.
„Je to pro mě velká čest stát se hned po návratu kapitánem. Jsem tady měsíc a hned mě kluci a trenéři zvolili. Těší mě to a doufám, že jejich důvěru nezklamu,“ uvedl po zvolení pro náš web nový kapitán.

Karel Piták oblékal ve Slavii pásku už před svým odchodem do Rakouska. Dalo by se říct, že jako kapitán odešel a jako kapitán se vrací. „Je to tak. Pak jsem byl i v Jablonci, takže doufám, že na to dobře navážu,“ pokračoval
Karel Piták.

Co podle něj vůbec funkce kapitána obnáší? „Měla by být vůdčí osobnost. A navíc být taková spojka mezi kabinou, trenérem a sportovním ředitelem,“ doplnil navrátilec do sešívaného dresu.

Zástupcem kapitána bude nově Milan Škoda. Jak bude fungovat spolupráce kapitána se zástupcem? „Spolupráce bude v pohodě. Parta je tady opravdu dobrá. S klukama jsme si sedli, věřím, že to bude skvěle fungovat,“ zakončil Karel Piták.

A co na svou novou roli říká také Milan Škoda? „Jsem hlavně rád, že kapitánem je právě Karel Piták. Na druhou stranu si vážím důvěry a doufám, že ji nezklamu. Věřím, že na jaře všichni uvidíme tu pravou Slavii,“ doufá slávistický stoper. 

Aktuálně

ONLINE: Od 14:00 úvod nadstavby proti Liberci

20. 4. 2024
Slávistky hrají od 14:00 v Horních Měcholupech úvodní zápas nadstavbové části 1. ligy žen proti Slovanu Liberec. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu.

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Další články