Trenér Koubek o CSKA: Výborná a užitečná konfrontace | SK Slavia Praha
Více

Trenér Koubek o CSKA: Výborná a užitečná konfrontace

ANTALYA/LARA – Slavia prohrála s CSKA Sofia 0:1. Podle trenéra Koubka se jednalo o typický zápas o jednom gólu. „Škoda, že ho dali Bulhaři, protože ta naše šance byla daleko větší,“ komentoval po utkání trenér Slavie.
Slavia sehrála na tureckém soustředění třetí utkání. „CSKA Sofia byl suverénně nejtěžší soupeř na tomto soustředění. Byla to pro nás výborná a užitečná konfrontace. Až na pár výjimek se zase vystřídal celý kádr,“ začal pozápasové hodnocení kouč Miroslav Koubek.

„Bylo to velice tvrdé a agresivní utkání. Hrálo se ve vysokém tempu. Bulhaři byli o něco lepší na míči než my, ale naše mužstvo drželo krok. Šancí měly oba celky zhruba stejně, bohužel jsme zase branku nedali. Stejně jako proti Constantě. Největší šanci jsme spálili Boudjemou. Soupeř ve druhé půli zase asi naší jedinou chybu po přestávce potrestal,“ litoval kouč.

Slávisté byli po přestávce lepším týmem a vytvořili si po přestávce více ohrožení branky soupeře. „První sestava byli zkušenější hráči. Ve druhé půli dáváme šanci mladším hráčům. Čekám, že soupeř také prostřídá, čímž by to měli mladíci zdánlivě jednodušší. Možná i proto vypadá držení míče a dílčí převaha našich mladých hráčů ve druhé půli jako realita,“ doplnil trenér.

„S těmito soupeři si nemůžeme vytvořit pět gólových šancí. Možná tři maximálně. Byl to vysoce kvalitní soupeř. Prohráli jsme proto, protože jsme z těch věcí, které si vypracujeme, nebyli produktivní,“ pokračoval trenér.

Velice překvapivým a dravým výkonem se ve druhé půli prezentoval mladíček Joseph Mensah. „Doposud hrál z kraje, chtěli jsme ho vidět pod hrotem na nové pozici. Myslím si, že tam měl zajímavé věci. Musím konstatovat, že jeho výkon byl potěšitelný,“ uzavřel trenér Slavie.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články