Postup jsme vydřeli, říká trenér Koubek | SK Slavia Praha
Více

Postup jsme vydřeli, říká trenér Koubek

EDEN/SYNOT TIP ARENA – Slavia po výhře 1:0 nad Varnsdorfem postupuje do čtvrfinále Poháru České pošty. „Líbivý výkon to asi tolik nebyl, ale museli jsme hrát účelově,“ popsal po utkání trenér Slavie Miroslav Koubek.
„Jsme rádi, že jsme dokázali tento nepříjemný dvojzápas s Varnsdorfem zvládnout. Bylo nám jasné, protože druhou ligu sledujeme pečlivě, že jsme hráli s jedním z nejlepších týmů soutěže. Mužstvo hraje dobrý fotbal. My jsme v obou zápasech dokázali udržet nulu, a to rozhodlo,“ komentoval trenér Miroslav Koubek úterní duel.

„Výkon hodnotím jako poměrně křečovitý a nervózní. Věděli jsme, že to bude obtížné. Zápas jsme spíše vydřeli, než uhráli fotbalovou krásnou. Podstatné ale je, že jsme dokázali vstřelit gól a postoupit,“ těšilo slávistického trenéra.

„Měli jsme více vyložených šancí. Varnsdorf neměl jasnou možnost. Brankář Rakovan jistě pochytal většinu centrů soupeře,“ přidal kouč, kterého trápí přechod do útoku.

„Spíše mi vadí zbrklost, menší kvalita v přechodové fázi. Když už jsme si vytvořili šance, tak jsme selhali ve finálním rozhodnutí a zakončení. Také kvůli tomu jsme se dusili až do poslední minuty,“ zdůvodnil Miroslav Koubek.

„Jsme ve čtvrtfinále, což byl náš cíl. Sice s vypětím všech sil. Parametry našeho výkonu musí být vyšší,“ líčil trenér, který dal poprvé šanci v základní sestavě dvojici Kisel – Lička.

„Trochu jsme pozměnili složení záložní řady. Vypadl nám Petrák, hráli dva ofenzivní, a to Mario s Karolem. Vytvořilo to trochu volnější prostředí pro soupeře, střed hřiště nám uplavával. Bylo to poučení, jakou cestou se vydat ze systémového pohledu,“ popsal trenér fungování zálohy.

„Nebyl jsem spokojený s tím, kolik jsme dali Varnsdorfu prostoru. Záloha z pohledu defenzivy nesplnila úkol tak, jak bych si představoval. I to mohl být důvod, že jsme se v určitých fázích dostávali pod tlak,“ připustil Koubek.

Nad společným nasazením Karola Kisela a Maria Ličky však trenér hůl neláme, naopak. „My jsme ten zápas k tomu vyžili, abychom to zjistili. Určitě spolu můžou hrát, ale je to otázka většího vzájemného pochopení ještě se štítovým záložníkem,“ uvedl trenér. Co je tedy potřeba zlepšit?

„Lepší vykrývání prostoru, návraty. Z taktického hlediska tam byly mezery. Myslel jsem si, že budeme silnější na míči. Úplně se nám v té formaci nedařilo. Ale kluci se dneska potkali poprvé v zápase, je to určitě ofenzivní zajímavá varianta,“ má jasno kouč.

Pod trenérem Koubkem se viditelně zlepšila defenziva týmu. „Přestali jsme dostávat góly, to je důležité. Našel bych spoustu pozitiv. Že ten výkon nebyl tak líbivý, s tím souhlasím. V tuto chvíli hrajeme ale účelově, potřebujeme vyhrávat, zápasy vydřít. Zdá se, že obrana se utáhla, nechci to zakřiknout. Musíme je jít krok po kroku,“ pokračuje trenér.

Vstřelených gólů si sešívaní v posledních zápasech tolik nepřipisují. „My máme spoustu šancí, nemáme klid v koncovce. V Plzni jsme měli pět gólových šancí, s Bohemkou jsme měli vyhrát tři čtyři nula. Dneska jsme měli zase velké šance, kdy jsme se mohli dostat do klidu. V zakončení nás tlačí bota, to mě mrzí. To se ale dokáže zlomit,“ je přesvědčen trenér Koubek.

Trenér Frťala: Slavii gratuluji k postupu


„Měli jsme před tímto dvojzápasem obrovský respekt ze Slavie. Mysleli jsme si, že kdybychom doma dali nějaký gól, tak by to dnes vypadalo jinak. Když ale nedáme ve dvou zápasech ani jednu branku, nemůžeme myslet na postup. Dnes předvedli moji kluci skvělý výkon, smékám před nimi. Je otázka času, kdy někdo z kluků dostane nabídku z ligy,“ hodnotil pohárové střetnutí se Slavií trenér Varnsdorfu Zdeňko Frťala.

„Gratuluji Slavii k postupu. Jsem ale rád, že jsme ji cestu maximálně zkomplikovali,“ uzavřel trenér soupeře.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články