Výsledky mládeže: Slavia U12 nasázela Budějovicím čtyřicítku! | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Slavia U12 nasázela Budějovicím čtyřicítku!

PRAHA/EDEN - Slávistická devatenáctka se vrátila na vítěznou vlnu a s přehledem si poradila s Hradcem Králové, naopak osmnáctka poprvé v sezoně prohrála na hřišti Kolína. Prohlédněte si i zbylé výsledky mládeže Slavie s tradičními postřehy jednotlivých trenérů.
Dařilo se i žákům, všechna družstva Slavie se připsala vysoké výhry. Pozoruhodný je hlavně výsledek Slavie U12, která na domácím hřišti nasázela Dynamu České Budějovice čtyřicet gólů.

U19

Slavia – FK Hradec Králové 3:0 (1:0)
Branky: Sodoma, Mysliveček, Batka
Slavia: Soukup – Möglich, Souček, Kadavý, Vavrouš – Valenta (70. Zdichynec), Prosek (60. Brož), Kodr, Mysliveček (75. Pelikán), Sodoma (75. Nehoda) – Fotr (60. Batka)

Komentář trenéra Martina Poustky: Jsem nesmírně rád, že se povedlo zase vyhrát. Porážka s Karvinou nás všechny poznamenala a do dneška mrzí a dlouho mrzet bude. Do zápasu s Hradcem jsme šli s touhou vyhrát a získat tři body. Vítězství se určitě nerodilo jednoduše. Soupeř přijel s velkým odhodláním a chutí, což podložil určitou herní kvalitou. Hradec nám nedal ani metr, ani míč zadarmo. Přečkali jsme úvodní příležitosti hostů a následně jsme zaslouženě šli do vedení. Honza Möglich krásně odcentroval a Jirka Sodoma s přehledem otevřel skóre zápasu. Do konce první půle jsme začali určovat tempo hry a mít míč na kopačkách. To byl také úkol do druhé půle, abychom navázali na závěr prvního poločasu. Chtěli jsme mít míč více pod kontrolou a snažit se diktovat vlastní hru s cílem proměňovat více gólových příležitostí. Úvod druhého poločasu byl z naší strany hodně aktivní. Měli jsme šance. Druhý gól padl po pěkném přiťuknutí Jirky Sodoma a chladnokrevném zakončení Franty Myslivečka. Při třetím gólu se prosadil Lukáš Batka. Jsem rád, že se utkání klukům povedlo. Předvedli jsme zlepšený herní projev. Čím hra více plynula, tím kluci hráli lépe. Od toho je potřeba se odrazit do dalšího zápasu. Musíme předvést patřičné nasazení a při takové kvalitě, kterou kluci disponují, věřím, že se ostatní nabalí samo.

U18

FK Kolín – Slavia 3:2
Osmnáctka Slavie v sedmém kole České ligy dorostu U19 poprvé prohrála, o gól nestačila na Kolín. Sešívaní jsou v tabulce zatím druzí o bod za týmem Náchoda.

U17

Slavia U 17 – FK Mladá Boleslav 1:2 (0:0)
Branka: 60 Čermák
Slavia: Lisa, Schulz, Husenský, Jakab, Tichý, Mařík, Vávra (61. Slezák), Čermák, Heřman (75. Havlina), Veselý, Gábor (59. Pěnkava)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Ve druhém domácím zápase jsme přivítali tým z Mladé Boleslavi, který dosud neztratil ani bod, a chtěli jsme naplno bodovat. Tomu odpovídalo i naše nasazení na hřišti, neboť jsme na soupeře od úvodních minut vlétli a dostali hosty pod tlak. Boleslavští vsadili na organizovanou obranu a agresivitu v osobních soubojích. Na hřišti jsme byli fotbalovějším týmem a dokázali si vypracovat několik jasných brankových příležitostí, zejména šance Jakaba, Maříka a Heřmana by se měly jednoznačně proměňovat.Bohužel však první poločas skončil i přes naši územní převahu v poli bez branek.

Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil, i když se hosté už více tlačili dopředu, šance jsme si vytvářeli především my. Teprve až v 60, minutě ukázal velkou odvahu a individuální techniku záložník Čermák a svou premiérovou brankou za Slavii zcela zaslouženě otevřel skóre zápasu. Vzápětí se na Pěnkavovi vykartoval hostující hráč a vypadalo to pro nás výborně. Dokázali jsme si vypracovat několik dalších tutovek, trefili jsme například hned po sobě tyč i břevno hostující branky, přesto jsme gólovou pojistku nepřidali.

To se nám opět krutě vymstilo. V 71. minutě Boleslav srovnala na 1:1 a v 80. minutě pak hosté otočili vývoj zápasu na konečných 1:2. Je opravdu neuvěřitelné, co jsme schopni neproměnit z třiceti střel na branku soupeře a nakonec prohrát zápas, ve kterém se hosté dostali pouze k pěti střelám na naši branku!

Pro kluky je porážka velmi krutá, ale zároveň jim znovu ukazuje, že je potřeba hrát po celý zápas zodpovědně a hlavně dohrávat vyhraný zápas v daleko větším klidu. Nicméně jsem na ně pyšný, jakým způsobem se prezentovali a kolik krásných fotbalových akcí ukázali včetně výborně zahrávaných standardních situací. Musíme přemýšlet pozitivně a věřím, že nás v dalších zápasech už čeká především více fotbalového štěstí.

U16

Slavia – FK Mladá Boleslav 2:1 (0:0)
Branky: Sodoma O., Lauricella
Slavia: Přibyl – Souček, Žežulka, Pek, Kovařík – Král, Bucha, Vejvar (70. Krištof) – Krejdl (70. Petrák), Novák (50. Sodoma O.), Havrda (40. Lauricella)

Komentář trenéra Milana Titěry: Tento zápas jsme byli nuceni udělat dost změn v sestavě z důvodu zranění několika hráčů. Zvláště obrana měla plno práce, jelikož Boleslav, čekající na vlastní polovině, vyrážela po zisku míče do otevřené obrany. V několika momentech nás podržel jistě chytající Přibyl. Pro nás bylo naopak útočení do plné obrany složité a když jsme se dokázali dostat před branku soupeře, chyběla nám přesnost nebo více hráčů před brankou.

Hned začátkem druhého poločasu Boleslav dokázala překonat našeho brankáře po dvou individuálních chybách obránců před vápnem. V tento moment jsme začali soupeře dostávat pod souvislý tlak a zachytávali jsme i daleko lépe případné protiútoky. Po dvaceti minutách jsme se dočkali zaslouženého vyrovnání, když se po centru ze strany prosadil Sodoma. Naše trpělivá hra pokračovala a snažili jsme se kombinací dostat do dalších šancí. Několik střel ze střední vzdálenosti těsně minulo bránu. Rozhodující moment přišel deset minut před koncem. Po krásném centru Peka se hlavou prosadil Lauricella. Následně se snažila Boleslav o vyrovnání, což nám otevíralo cestu pro brejky. Po pěkné kombinaci nevyužil naši největší šanci Sodoma, když po přihrávce Buchy vysoko překopl prázdnou branku .

V utkání nás potěšila snaha hráčů předvádět na těžkém terénu kombinační hru i přes to, že tento způsob přinášel vysokou mírou rizika.

U15

Bohemians 1905 – Slavia 0:4 (0:1)
Branky: Sodoma 2, Stříbrský, Mareš
Slavia: Radimský – Kotěra, Straka, Schneider, Stojka (55. Douděra) – Cejnar, Havránek, Bielesz – Stříbrský (48. Navrátil), Sodoma (55. Uher), Mareš (53. Krob)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Zápas se nám hodnotí velice dobře, protože jsme ho zvládli dobře výsledkově, ale i herně. V obraně jsme hráli zodpovědně a hlavně výkon stoperské dvojice byl bezchybný. Soupeř za celý zápas zahrozil pouze jedinkrát, a to zlikvidoval Radimský v
brance. Ve hře dopředu bychom ovšem chybičky našli, a to hlavně ve finální přihrávce, tam máme ještě rezervy.Celkově jsme ale sehráli kvalitní utkání a hráči zaslouží pochválit.

U14

Bohemians 1905 – Slavia 0:8

Čtrnáctka, stejně jako její o rok straší kolegové, na hřišti Bohemians ani jednou neinkasovala a soupeři nasázela osm branek. Svěřenci trenéra Boeva jsou tak i nadále v lize bez porážky.

Komentář trenéra Vasila Boeva: Hodnocení tohoto zápasu je pro náš tým velmi kladné. Zápas nejenom splnil moje očekávání. Příjemně mě překvapilo, jak si hráči vzali každé moje slovo a splnili všechno, co jsme si řekli v šatně. Hned od první minuty jsme na soupeře nastoupili tvrdě, důrazně a agresivně. Presovali jsme ho vysoko a nedávali mu šanci na založení útoku. My jsme měli první šanci hned v první minutě. Proměnili jsme až tu druhou, ze čtvrté minuty. Zápas jsme zcela ovládli a nedali Bohemce žádnou šanci. Nás presink fungoval velice dobře. Rychle jsme soupeři odebírali balóny, drželi míč a kombinovali. Hráči pracovali a plnili pokyny na maximum. Jsem s jejich přístupem a chováním v zápase velice spokojený. Bohemka je velmi dobrý tým, občas i zahrozila. Má technické hráče a snažila se celý zápas hrát kombinační fotbal. My jsme jí to ale vůbec nedovolili.

U13

Slavia – SK Dynamo České Budějovice 14:5 (6:2)
Branky: Vít 4, Marhoul 2, Vlček 2, Blažíček, Brojo, Eichler, Leitl, Zeronik, Kubiš
Asistence: Brojo 5, Zeronik 3, Bican, Jelínek, Kratochvíl, Leitl, Marhoul, Martinec, Suchánek, Vít, Vlček

Komentář trenéra Jiřího Petroviče: Utkání s individuálně a rychlostně dobře vybaveným soupeřem se nám vydařilo. Do zápasu jsme vstoupili velmi aktivně a po několika rychlých šancích jsme vedli. Soupeře jsme zatlačili na jeho polovinu a kombinační hrou se snažili vstřelit co nejvíce branek. Kluci plnili veškeré stanovené pokyny. Obránci aktivně celý zápas zabíhali do křídelních prostorů a posílali před branku mnoho centrů, při výstavbě útoků se nebáli hrát individuálně jeden na jednoho a soupeře tak přečíslit. Střední záložníci výborně využívali volného prostoru na středu hřiště, doplňovali všechny naše útočné akce a neustále se snažili o střelbu ze střední vzdálenosti. Křídelní hráči byli velmi aktivní v nábězích do křídelních prostor, tlačili se do zakončení a před branku poslali mnoho krásných přihrávek. Hrotoví útočníci podrželi téměř všechny míče a spoustu akcí díky svému důrazu dotáhli do gólového konce.

U12

Slavia – SK Dynamo České Budějovice 40:4 (14:0, 4:2, 7:0,15:2)
Branky: 7 Gabriel, 6 Toula, 6 Kulhavý, 5 Exner, 4 Keller, 3 Linhart, 3 Hroník, 2 Kadlec, 2 Kopáček, Křišťan, Chalupa

Komentář trenéra Martina Hladíka: Utkání mělo jednoznačný průběh, především na jednom hřišti, kde byl rozdíl mezi oběma týmy propastný. Dařila se nám kombinace a předvedli jsme řadu pěkných akcí, za které hráči zaslouží pochvalu.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články