Ze stopera jsem měl respekt, přiznává Škoda | SK Slavia Praha
Více

Ze stopera jsem měl respekt, přiznává Škoda

PRAHA/JULISKA – Byl to klasický pohled. Proti Dukle v útoku začal Milan Škoda, po odpracovaných padesáti minutách se u postranní čáry začal připravoval Dávid Škutka. Změna útočníků, napadlo většinu slávistických fanoušků na Julisce.

Ze hry nejde ale Milan Škoda, nýbrž Petr Kolařík. Překvapení. Na stopera se asi přesune Ondra Petrák. Kdepak, další překvapení! Vedle Milana Bortela se postavil Milan Škoda.

„Bylo to pro mě překvapení, nečekal jsem to. Neměl jsem z toho strach, ale respekt. Moc mi pomohli Milan Bortel s Martinem Dostálem, kteří mě trochu řídili. Za to jim patří dík,“ vrátil se k pátečnímu utkání jeho hrdina. 

V útoku si připsal jednu velkou šanci, v obraně několik výborných zákroků a hlavně tvrdých soubojů se svým někdejším spoluhráčem a konkurentem z útoku Zbyňkem Pospěchem. „Hrával jsem stopera před dlouhou dobou. Ještě v Bohemce ve třetí lize, něco ve druhé, ale v první určitě ne,“ vysvětlil Škoda své zkušenosti se středem obrany. 

„Letos v zimní přípravě jsem to tam zase zkusil, ale od té doby ne. Ani na tréninku jsme to nezkoušeli. Byla to improvizace,“ přiznal gólový hrdina z jarního zápasu v Plzni. Na rozdíl od povedeného závěru jarní části, úvod do nové sezony sešívaným nevyšel.

„My chceme vyhrávat každý zápas, ale bohužel se nám nedařilo. Dělali jsme zbytečné chyby směrem dozadu. Nevstřelili jsme ani tolik gólů, co bychom my i fanoušci chtěli. Úvod ligy nám nevyšel, proto jsme šli do zápasu s Duklou s tím, že ho musíme zvládnout,“ přiblížil Škoda předzápasové rozpoložení.

„Úplně dobrá nálada v týdnu nebyla, to je jasný po špatném začátku. Na druhou stranu špatná také ne, byla bojovná. Potřebovali jsme zvládnout zápas na Dukle, což se nám povedlo, a to je moc důležité,“ těšilo Milana Škodu. Mimochodem právě on byl vyhlášen nejlepším hráčem celého utkání.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články