Juniorka vyhrála v Budějovicích a jde do čela tabulky! | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála v Budějovicích a jde do čela tabulky!

Slávistická juniorka dokázala využít zaváhání Brna, které remizovalo se Spartou 2:2, a po dobrém výkonu a výhře 3:1 veze z Českých Budějovic tři body! Sešívaní tak jdou dvě kola před koncem soutěže do čela tabulky!
Juniorská liga je ve finále. Do konce soutěže zbývají dvě kola a slávisté jdou do čela tabulky! Brno na Spartě dlouho vedlo, ale domácí v 89. minutě vyrovnali a protože sešívaní vyhráli díky dvěma brankám Martina Hurky a jedné kapitána Mikuly v Českých Budějovicích 3:1, na čele tabulky mají slávisté jednobodový náskok nad Brnem. Do konce sezony zbývají dvě kola.

Do sestavy sešívaných se dostal vedle Martina Hurky také Viktor Šimeček. Oba přitom byli v neděli v nominaci na utkání A týmu s Hradcem Králové. Martin Hurka se dokonce prosadil střelecky, a tak si chtěl pohodu přenést i do týmu Milana Titěry, což se mu povedlo nadmíru!

Od začátku utkání byli sešívaní aktivnějším týmem a za svou snahu byli odměněni po patnácti minutách hry. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal kapitán Honza Mikula a poslal Slavii do vedení.

Minutu nato mohlo být ještě veseleji, protože se ke střele dostal nejlepší střelec juniorky Viktor Šimeček. Jeho pokus ale jen těsně minul branku! Po půlhodině o sobě dali vědět i domácí, kdy se ke střeleckému pokusu dostal Vaněk, ale nezamířil přesně.

Před poločasovou přestávkou slávisté navýšili své vedení. Martin Hurka si včerejší gól opravdu přenesl i do pondělního utkání. Ve 35. minutě se z levé strany dostával do vápna a technickou střelu zakroutil přesně do branky - 2:0 pro sešívané!

Minutu před poločasovou přestávkou se k další střele dostal Viktor Šimeček, kterého před brankou našel přihrávkou z pravé strany Josef Bazal. Náš ofenzivní záložník ale poslal svůj pokus vysoko nad branku. Následně opět střílel aktivní Martin Hurka, tentokrát jeho pokus nebyl úspěšný.

Sedm minut po poločase si připsali sešívaní, které ale do druhé půle nevstoupili tak aktivně, další možnost. Ta začala opět u Hurky, ale ve vápně ji překazil dobrým zákrokem domácí Dvořák.

Největší slávistickou šanci druhé půle zařídil Viktor Šimeček, který si naběhl na přihrávku za obranu a před brankou hledal v 66. minutě Marka Červenku. Slávistický útočník na míč těsně nedosáhl, jinak by slávisté pravděpodobně vedli už 3:0.

Za dvě minuty se skóre měnilo, tentokrát se však prosadili domácí. Vaněk se dostal za slávistickou obranu, kličkou se zbavil i vyběhnutého Maliny a střelou z pravé strany snížil na 1:2.

Vypjatý závěr utkání ale zvládli slávisté. Tři minuty před koncem zachytil Martin Hurka nepovedený odkop domácího gólmana, pohotově si míč zpracoval, kličkou se gólmana zbavil a svou druhou brankou v utkání dal výsledku konečnou podobu - 3:1 pro Slavii!

Sešívaní si tak připsali velmi důležité vítězství a dvě kola před koncem sezony mají na čele tabulky jednobodový náskok! Ještě v polovině jarní části soutěže vedlo Brno o devět bodů! Ve čtvrtek hrají sešívaní na půdě Plzně, soutěž zakončí na hřišti Dukly!

Sestava Slavie: Malina – Mikula, Zákostelský (70. Zámečník), Čepelák, Herc - Hurka, Bazal (67. Malcharek), Šimeček, Smolák - Vondráček (57. Hrubý) - Červenka (83. Veselý).



Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články