Pohár Pepi Bicana vyhrála Slavia | SK Slavia Praha
Více

Pohár Pepi Bicana vyhrála Slavia

Dvacátý ročník mezinárodního halového turnaje o Pohár Josefa Bicana zná svého vítěze – v Edenu se jím stali dorostenci Slavie.
Dvacátý ročník mezinárodního halového turnaje o Pohár Josefa Bicana zná svého vítěze – v Edenu se jím stali dorostenci Slavie. V dnešním semifinále remizovali se Spartou 4:4, boj o zlato si vystříleli v penaltách. Ve finále nastoupili proti Mladé Boleslavi, která hrála nerozhodně s Příbramí (5:5) a byla také úspěšnější při střelbě pokutových kopů. Ani finále neskončilo vítězstvím jednoho z týmů – po výsledku 3:3 znovu rozhodovaly penalty. „Začali jsme velmi dobře, vypracovali si tříbrankové vedení a utkání se vyvíjelo v náš prospěch. Soupeř se však po našich chybách v obraně dostal zpět do hry a těsně před koncem vyrovnal. V penaltové loterii jsme měli pevnější nervy,“ uvedl kouč Michal Šrámek. „S celkovým triumfem jsem absolutně spokojen, stejně jako s přístupem hráčů,“ dodal s úsměvem.

Slavia – Mladá Boleslav 3:3 (2:0), 2:0 na penalty
Branky Slavie: Kočí z penalty, Král, soupeř vlastní
Sestava Slavie: Toma – Švec, Švamberg – Kočí, Eliáš
2. čtyřka: Pleiner, Dvořák – Brtna, Novotný
3. čtyřka: Matějka, Komárek – Král, Marc

Konečné pořadí turnaje:
1. Slavia
2. Mladá Boleslav
3. Sparta
4. Příbram
5. Plzeň
6. Jablonec
7. Bohemians
8. Trenčín
9. Norimberk
10. Liberec

Nejlepší hráč turnaje: Jiří Novotný (Slavia)
Nejlepší brankář: Jakub Kraus (Mladá Boleslav)
Nejlepší střelec: František Reitoral (Příbram, 8 gólů)

Hodinu před finále se hrál exhibiční zápas mezi Slavií a týmem osobností, za který nastoupili například Luděk Klusáček, Jiří Plíšek, Pavel Zuna či Jiří Vrba. V červenobílém dresu se mimo jiné objevili Miroslav Beránek, Pavel Trávník, Ivo Lubas a naši odchovanci David Jarolím a Pavel David, kteří v současnosti působí v bundesligovém Norimberku. „Sám jsem na tomhle turnaji hrával. Je vidět, že slávisté mají technické mužstvo, finále se muselo divákům líbit,“ poznamenal Jarolím, který má velký podíl na tom, že se v Praze objevili také norimberští dorostenci.
Střetnutí nakonec i přes statečný odpor protivníka vyhrála Slavia 6:4.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články