Čtyři góly v síti Baníku zajistily slávistkám tři body | SK Slavia Praha
Více

Čtyři góly v síti Baníku zajistily slávistkám tři body

Fotbalistky Slavie v dnešním utkání 11. kola 1. ligy žen porazily Baník Ostrava 4:0, dvě branky vstřelila Kožárová, po jedné přidaly Necidová a Pěničková. Dorostenky vyhrály 2:0.
Slávistky do zápasu vstoupily aktivně a hned v 1. minutě měla velkou šanci Pěničková, ale z penaltového puntíku přestřelila. Míč jsme měli neustále na kopačkách a tlačili se do zakončení. Hodně nebezpečné byly slávistické centry a díky tomu jsme se dostali do vedení, ve 14. minutě po centru Divišové přesně hlavičkovala Necidová.
 
O chvíli později se sešívané prosadily střelou z dálky, šibenici vymetla Pěničková. V prvním poločase jsme měly slávistky mnoho šancí, ale většinou je vychytala výborná brankářka Baníku.

Skórovat mohla opět Necidová, pak i Kožárová, Divišová trefila tyč a Pincová břevno. Ve 35. minutě jsme přidali třetí branku, po centru Divišové k tyči umístila k Kožárová. V závěru mohla Kožárová přidat i druhou branku, ale v jasné šanci jí Bednaříková vychytala.

Ve druhém poločase to ze strany Slavie nebylo vůbec dobré, Baník zodpovědně bránil a zahustil střed hřiště. Skórovat jsme mohli až díky penaltě, kterou rozhodčí odpískala po faulu na Kožárovou. Pěničková však neuspěla, zamířila mimo pravou tyč. Tři minuty před koncem rozhodčí odpískala druhou penaltu, tentokrát za ruku baníkovské hráčky, penaltu Kožárová proměnila.

Slavia - Ostrava 4:0 (3:0)
Branky: 35. a 87. (pen.) Kožárová, 14. Necidová, 18. Pěničková

Slavia: Korenčiová - Dědinová (57. Tomášková), Pincová, Budošová (46. Králová), Benýrová - Pěničková - Divišová, Cahynová (36. Odehnalová), Necidová (73. Holečková), Bartovičová - Kožárová

Dorostenky:

„V dnešním utkání se nedařilo v podstatě nic a jako hlavní pozitivum vidím, že i přese všechno jsme vyhráli. Baník aktivně a organizovaně bránil, s přibývajícím časem víc a víc nadšeně, sehrál dobré utkání. Další zápas hrajeme už ve středu v Plzni a to bude jistě celkově úplně jiné," řekl trenér
Martin Svoboda.

Slavia - Ostrava 2:0 (1:0)
Branky:
13. Němečková, 65. Necidová

Slavia: Bartsch - Lébrová (41. Dědinová), Němečková (48. Necidová), Bažoutová, Jášová - Klesnilová - Novotná (41. Laryšová), Kinclová, Brázdová, Macková (57. Knollová) – Jeglová

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články