Rada: Dobrá atmosféra do reprezentační pauzy | SK Slavia Praha
Více

Rada: Dobrá atmosféra do reprezentační pauzy

PRAHA/EDEN – Svěřenci trenéra Petra Rady si připsali druhé vítězství za sebou, sám hlavní kouč ale musel část zápasu sledovat z tribuny.
Z lavičky byl rozhodčím vykázán krátce po druhé brance Dávida Škutky, když opustil vymezené území, aby udělil pokyny brankáři Čontofalskému. „Viděl jsem zápasy Evropské ligy, kde trenéři dělali podobné věci, a nic se nestalo, u nás jsou asi pravidla přísnější,“ popisoval Rada po zápase s lehkým úsměvem.

Potvrdili jsme body z venku

„Konečně jsme doma zvítězili, potvrdili jsme výhru v Brně, i když zápas tam nebyl možná tak fotbalový. Jsem rád, že jsme potvrdil body z venku, které pro nás měly velkou cenu,“ začal hodnocení utkání trenér Slavie Petr Rada.

„Liberec je úřadující mistr, takže jsme se na něj samozřejmě připravovali. Někteří hráči ale měli problémy, nemohli nastoupit, naopak Kisel už se uzdravil a byl připraven i Ruda Skácel. Udělali jsme proto oproti zápasu v Brně několik změn,“ popisoval Rada skládání slávistické sestavy.

„První poločas jsme naštěstí přežili, soupeř měl šance, my se potom dostali do vedení po krásném rohu Juhara, kdy se prosadil Dobrotka. V poločase jsem hráče upozorňoval, že nic není hotové, abychom hráli, jako by to bylo 0:0. A zase jsme v 50. minutě dostali vyrovnávací branku na 1:1,“ litoval Rada vyrovnání Lierce krátce po přestávce.

„Ale mužstvo si věřilo, dostali jsme se znovu do dvoubrankového vedení. Pro všechny hráče, kteří dali branky, byly hrozně důležité. Pro Dobrotku, který teď nastupuje, pro Karola Kisela, kterému se narodil kluk a pro Škutku, který přišel aby dával góly,“ připomenul trenér Slavie důležitost branek pro jejich střelce.

Šel jsem za vlastním hráčem…

Krátce po druhém gólu Slavie musel trenér Rada opustit lavičku a zbytek zápasu „odsedět“ na tribuně. „Chtěl jsem Čontofalskému jen říct, aby to uklidnil, abychom byli ostražití, abychom nedostali gól stejně jako po první brance. Opustil jsem vymezený prostor, rozhodčí mě upozornil, že je takové pravidlo, a poslal mě na tribunu,“ popsal kouč Slavie inkriminovaný okamžik.

„Šel jsem něco říct vlastnímu gólmanovi a vešel jsem asi dva metry do hřiště. Viděl jsem teď zápasy Evropské ligy, kde trenéři dělali podobné věci, a nic se nestalo, u nás jsou asi pravidla přísnější, uvidím, co na to řekne disciplinární komise,“ dodal s lehkým úsměvem náš trenér.

„Situace je pro nás pořád stejná, máme 25 bodů a jdeme od zápasu k zápasu. Máme ale sedm bodů ze čtyř zápasů, paradoxně máme body z Brna, kde to byl spíše remízový zápas, a prohráli jsme v Olomouci, kde jsme byli lepší. Jsem rád, že teď budeme mít čtrnáct dní v reprezentační pauze pohodu a dobrou atmosféru,“ vracel se trenér ještě k předešlým jarním zápasům.

Návrat Skácela, užitečnost Škutky

Hlavní kouč také přiblížil své rozhodování ohledně nasazení navrátilce Rudolfa Skácela. „Do čtvrtka jsem zvažoval, jestli bude Ruda Skácel v základu, delší dobu nehrál. Druhá věc je, že Karol Kisel také nehrál po zranění. Bavil jsem se o tom s Rudou Skácelem v průběhu týdne, ale nakonec jsem zvolil Mičolu. Skácel má teď dalších čtrnáct dní, aby s námi potrénoval a zapracoval se. Přišel další hráč, zvýšila se konkurence a nikdo nemá své místo jisté,“ řekl Petr rada.

Na závěr trenér pochválil i střelce druhé branky Dávida Škutku, který se proti Liberci prosadil v lize poprvé. „Je výhoda že je to hráč do kombinace. Proti Liberci vyhrál většinu hlavičkových soubojů a je schopen po zpracování míče najít hráče dobrou přihrávkou. Věřím, že góly, které střílel v Košicích, bude střílet i tady,“ doufá trenér Rada.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články