V pátek a sobotu Pohár Josefa Bicana! | SK Slavia Praha
Více

V pátek a sobotu Pohár Josefa Bicana!

V článku najdete informace o mezinárodním halovém turnaji o Pohár Josefa Bicana, přečtete si také o vystoupení slávistických mladíků na Memoriálu Václava Jíry.
Slávističtí mladící mají napilno. Mistrovské soutěže sice skončily, naše naděje se však účastní prestižních turnajů.

A-dorost (1984 a mladší) trenéra Jiřího Plíška nastoupil předminulý víkend v hale Bohemians v Riegrových sadech. Do Memoriálu Václava Jíry se vedle pořadatelů přihlásily ještě Viktoria Žižkov, Mladá Boleslav, Viktoria Plzeň, České Budějovice a slovenské týmy Trenčín a Bardějov.

Skupinou, ve které jsme narazili na Boleslav, Plzeň a Bardějov, jsme prošli bez ztráty bodu. V semifinále Slavia zdolala na penalty Trenčín, v normální hrací době remizovala 6:6. Pohár však zvedli nad hlavu plzeňští fotbalisté, kteří nás porazili 5:3.

„Jsem rád, že jsme došli až do finále, ale mrzí mě, že jsme právě v něm hráli ustrašeně a bez agresivity, na první místo jsme měli. Svou pasivitou jsme soupeři dovolili, aby nad námi zvítězil. Když jsme se probrali, bylo už pozdě. Asi jsme se zalekli šance,“ uvedl Plíšek.

Hráči našeho C-dorostu (1986) se představí v pátek a sobotu - pod vedením Michala Šrámka je čeká dvacátý ročník mezinárodního halového turnaje o Pohár Josefa Bicana, jehož je Plíšek technickým ředitelem. „Přijedou Sparta, Plzeň, Mladá Boleslav, Liberec, Jablonec, Norimberk a Trenčín,“ vypočítává. „Co se týče obsazení, je turnaj nejprestižnější v republice. Navíc má velkou tradici, nastupovali na něm i pozdější ligoví hráči,“ pokračuje trenér. „Je významný také společensky – jako vzpomínka na mimořádnou osobnost Slavie a celé české kopané.“

Rozpisy zápasů a rozlosování skupin vám přineseme ve čtvrtek. „Zveme všechny fanoušky, budeme rádi, když se přijdou podívat,“ uzavírá Plíšek.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články