Dorosty vstupují do jarních soutěží | SK Slavia Praha
Více

Dorosty vstupují do jarních soutěží

EDEN/PRAHA - Slávistické dorosty za sebou mají zimní přípravu a devatenáctka s osmnáctkou o víkendu vstupují do svých soutěží. U17 a U16 odstartují jaro za týden.
„Přípravy všech dorosteneckých kategorií začaly v úvodu ledna, všechny čtyři týmy absolvovaly soustředění ve Špindlerově mlýně v hotelu Švýcarská bouda. Druhé soustředění proběhlo ve Slovenské Korňi, kde jsme měli k dispozici krytou halu s hřištěm s umělou trávou o rozměrech 90x47 metrů. Na obou soustředěních nám byly vytvořeny vynikající podmínky,“ pochvaloval si vedoucí sportovního centra mládeže Slavie Daniel Šmejkal.

„V průběhu ledna a února všechny týmy absolvovaly dostatečný počet přípravných utkání, jak s tuzemskými soupeři, tak i se zahraničními. Ročník U17 se v druhé polovině ledna zúčastnil velmi dobře obsazeného halového turnaje ve Wiesbadenu, kde obsadil 5. místo. Turnaje se zúčastnily například týmy FC Bayern München, Hamburg SV, SG Eintracht Frankfurt, SK Rapid Vídeň a další,“ přidal své postřehy k zimní přípravě dorostů Daniel Šmejkal.

A co očekává kouč slávistické devatenáctky od jarní části v podání dorostů? „Že budeme pokračovat ve výkonech jako na podzim. Hlavním cílem je kvalitně připravit hráče na přechod do dospělého fotbalu, aby jejich následná adaptace byla bezproblémové,“ přeje si Šmejkal.

Devatenáctka vstupuje do jarní části v sobotu v Liberci (10:15), Slavia U18 v neděli ve Varnsdorfu (10:30). Sedmnáctka a šestnáctka začínají své soutěže až za týden. Rozpisy zápasů všech dorosteneckých celků najdete u každého týmu v sekci mládež.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články