Vítězná generálka juniorky | SK Slavia Praha
Více

Vítězná generálka juniorky

JIRKOV – Slávistická juniorka zvládla generálku na jarní část juniorské ligy na jedničku s hvězdičkou. Třetiligový Chomutov přejeli svěřenci trenéra Petrouše 3:0, v zimní pauze zůstali neporaženi a mohou se těšit na start ligy. Ten je na programu na začátku příštího týdne.
Poločas skončil na jirkovské umělé trávě jednobrankovým vedením Slavie. Pět minut před přestávkou si na Vondráčkův centr naskočil Žák a hlavou proměnil převahu slávistů v první gól.

Další dvě branky přidali naši mladíci ve druhé půli. V 57. minutě si s míčem do vápna naběhl Josef Bazal a po střetu s jedním z obránců Chomutova se kopala penalta. Míč si na „puntík“ postavil znovu Filip Žák a s přehledem poslal do sítě svůj druhý gól v zápase. V poslední minutě pak výhru Slavie korunoval Jakub Ptáček.

Jarní sezónu začíná slávistická juniorka utkáním v Jihlavě v úterý 19. února od 13:30. Sešívaní jsou po podzimu v tabulce druzí, Jihlava na sedmém místě ztrácí jedenáct bodů. První domácí zápas je pak na programu v pondělí 25. února od 14:00. Na Xaverově Slavia přivítá Hradec Králové, jeden z pouhých tří týmů, který dokázal červenobílé v podzimní části ligy porazit.

FC Chomutov – SK Slavia Praha 0:3 (0:1)

Branky: 40. a 57. (z pen.) Žák, 90. Ptáček
Slavia 1. pol.: Hrubeš - Mikula, Mac, Kolařík, Herc - Zámečník, Bazal, Vondráček, Žák, Malcharek - Červenka
Slavia 2. pol.: Hrubeš - Smolák, Mac, Synek, Herc - Prošek, Čepelák, Bazal, Žák, Veselý - Ptáček

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články