Slavia odhalila oslavy 120. výročí | SK Slavia Praha
Více

Slavia odhalila oslavy 120. výročí

<p> Slavia na tiskov&eacute; konferenci poodhalila průběh oslav 120. v&yacute;roč&iacute; založen&iacute; klubu, kter&eacute; proběhnou na konci ledna 2013.</p>

Tisková konference se konala v prostoech kina MAT, na jehož místě proběhla v roce 1892 ustavující valná hromada Akademického cyklistického odboru Slavia.

PRAHA – Slavia odhalila program oslav 120. výročí založení klubu, jejichž hlavní část proběhne na konci ledna příštího roku. Tisková konference proběhla ve středu před polednem v kině MAT, které stojí na místě bývalého Kaulichova domu. Právě na tomto místě proběhla 2. listopadu 1982 valná hromada Studentského literárního a řečnického spolku Slavia, na které bylo rozhodnuto o zřízení Akademického cyklistického odboru Slavia (ACOS), předchůdce dnešní Slavie.

„Už při nástupu do Slavie jsem říkal, že takový klub by se vždy měl odrazit od své historie, protože vždy patřil ke klenotům nejen českého, ale i evropského fotbalu. Slavia je bezesporu jedním z nejstarších tělových oddílů v zemi a my jsme se snažili oživit její tradici a tu dobu minulou, abychom se k nim mohli vracet,“ začal představení oslav 120. výročí generální ředitel Slavie Zbyněk Kusý.

„Po úspěšném období přichází často to méně úspěšné, to vím i ze svého předchozího působení. Slavii se už tři roky nedaří, zkušenosti ale může čerpat ze své bohaté historie a úspěšného mládí. Ve všech mládežnických kategoriích zaujímá Slavia přední místo. Máme tedy kam sáhnout. Co nám chybí, jsou hráči, kteří by byli schopni udržet kredit Slavie tam, kde bychom si ho přáli mít,“ pokračoval Zbyněk Kusý.

Hlavní oslavy v Národním divadle

„Přípravami oslav se zabýváme od prázdnin. Tu věc bereme velmi vážně jako signál nejen pro naše příznivce, ale pro celý český sport. Mohli bychom oslovit velkou část veřejnosti, i proto jsme vybrali jako místo hlavního večera Národní divadlo. Když jsme začali o programu oslav jednat, tak jsme se dozvěděli, že žádná taková akce se tam nikdy nekonala. A to Národní divadlo slaví 130 let, o deset let více než Slavia,“ odhalil generální ředitel hlavní bod slavnostního programu, který se uskuteční na konci ledna.

"Slavia víkend" od 25. do 27. ledna

„Hosty budou trenéři, hráči, zástupci českých i evropských klubů, potomci bývalých hráčů, kteří Slavii zakládali, hráli v prvních zápasech, prvních derby. Tahle myšlenka nás nadchla. Termín jsme zvolili 25., 26. a 27. ledna. Na tento „Slavia víkend“ bychom chtěli pozvat široké spektrum slávistických fanoušků a dostat tuto událost i do médií a do televize, aby se její průběh dostal k široké veřejnosti,“ pokračoval Zbyněk Kusý s představováním slavnostního programu.

„Doufáme, že tato oslava bude dostatečně důstojným projevem k celé stodvacetileté historii klubu. Během víkendu proběhne mnoho dalších akcí, chceme dát dohromady hráče, trenéry nebo mistrovské celky. Doufáme, že nás v této události podpoří i média,“ zakončil generální ředitel Zbyněk Kusý.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články