Žáci Slavie zazářili v Německu | SK Slavia Praha
Více

Žáci Slavie zazářili v Německu

Na víkendovém turnaji v německém Reutligenu dosáhli mladí slávisté skvělého úspěchu - porazili například Bayern Mnichov, Leverkusen či Schalke a nakonec se radovali z celkového triumfu!
Minulý víkend proběhl v německém Reutligenu 5. ročník silně obsazeného mezinárodního halového turnaje. Zúčastnili se i mladší žáci Slavie (ročník 1991).
Akce proběhla v krásné sportovní hale. Hrací plocha byla po celém obvodu ohraničena mantinely. Fotbal tak měl neustále vysoké tempo. Hrálo se prakticky bez přerušení, což vyžadovalo velké fyzické vypětí všech zúčastněných.
První den se třicet mužstev rozdělilo do šesti pětičlenných skupin, ze kterých do nedělních zápasů postupovalo šestnáct nejlepších. Slávisté základní skupinu jasně vyhráli. SV Ohmenhausen porazili 10:0, TB Kirchentellinsfurt 9:0 a VfL Pfullingen také 9:0. Radovali se i v posledním a nejtěžším střetnutí – FC Schalke 04 zdolali 2:1.
Večerní los určil čtyři osmifinálové skupiny po čtyřech týmech. Naši fotbalisté narazili na Bayern Mnichov (3:2), Bayer Leverkusen (3:1) a 1. FC Kolín (1:1). Slavia opět jasně vyhrála a dostala se mezi posledních osm mužstev turnaje do čtvrtfinálové čtyřčlenné skupiny. Zde remizovala s VfB Stuttgart (0:0), Herthou Berlín (0:0), porazila Schalke 3:0 a skončila právě za tímto týmem na druhém postupovém místě.
Z druhé čtvrtfinálové skupiny postoupily z prvního místa TSV 1860 Mnichov a z druhého Borussia Mönchengladbach. Slavia narazila na Mnichov 1860 a po vítězství 3:1 slavila postup do finále! V druhém semifinálovém duelu zvítězil Mönchengladbach nad Schalke vysoko 6:1. Ve strhujícím finále pak červenobílí před dvěma tisíci diváky porazili Borussii v nádherné atmosféře po prodloužení 4:3.
Slavia inkasovala vyrovnávací branku na 3:3 deset sekund před koncem normální hrací doby. V pětiminutovém prodloužení pak strhla krásným gólem vítězství na svou stranu a dosáhla tak velkého úspěchu na mezinárodní scéně nejen výbornou reprezentací svého klubu, ale i celého českého mládežnického fotbalu.

Roman Čihák

Konečné pořadí prvních šestnácti týmů:
1. SK Slavia Praha
2. Borussia Mönchengladbach
3. FC Schalke 04
4. TSV 1860 München
5. VfB Stuttgart
6. Eintracht Frankfurt
7. 1.FC Köln
8. Hertha BSC Berlin
9. FC Bayern München
10. FC Aarau
11. Bayer 04 Leverkusen
12. Borussia Dortmund
13. SK Rapid Wien
14. 1. FC Kaiserslautern
15. FC Metz
16. TV Belsen

Týmová fotografie:
Vpředu zleva: Emil Springer, Martin Krejčík, Fantišek Vodrhánek, Marek Hanousek, David Šrámek, Jakub Trpišovský, Michal Vondrka.
Vzadu zleva: trenér Roman Čihák, Lukas Tomanek, David Pozníček, Jan Pázler, asistent trenéra Michal Pozníček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články