Trenér Rada: Defenzivu chválím, ofenziva špatná | SK Slavia Praha
Více

Trenér Rada: Defenzivu chválím, ofenziva špatná

<p> Tren&eacute;r Slavie Petr Rada hodnotil p&aacute;t&yacute; z&aacute;pas v&nbsp;řadě, ve kter&eacute;m se&scaron;&iacute;van&iacute; nedostali Branku.</p>

Trenér Petr Rada. Ilustrační foto. Foto: Martin Malý.

PRAHA/NA JULISCE – Trenér Slavie Petr Rada přišel hodnotit pátý zápas v řadě, ve kterém sešívaní nedostali Branku. Po Brnu, Kutné Hoře, Liberci a Teplicích nepřekonala Čontofalského ani Dukla. „Jsem spokojený, že jsme sehráli pátý zápas bez obdržených branek. Směrem dopředu to ale bylo horší,“ hodnotil utkání na Julisce Petr Rada.

„Pro nás to bylo další utkání venku, kdy jsme nevstřelili branku, stejně jako v Liberci. Samozřejmě máme plusový bod ze soupeřova hřiště, v Liberci jsme hráli proti mistrovi, teď proti šestému týmu z minulé sezóny,“ začal trenér Rada komentář zápasu.

„Dobře jsme vstoupili do prvního poločasu, prvních patnáct minut jsme byli lepší, měli jsme střely i náznaky průniků do šestnáctky. Potom jsme ale přenechali hru domácím, i když ti měli své dvě velké šance po našich chybách,“ shrnul Rada první půli.

„Do druhého poločasu jsme šli s tím, že chceme hrát aktivně. Vstup se nám povedl, potom byli ale zase domácí o kousek lepší. V závěru jsme měli více sil a byli jsme dopředu nebezpečnější, ale zase se domácí zbytečně v 92. minutě dostali do přečíslení. Z tohoto pohledu je remíza zasloužená, ale diváci by samozřejmě raději viděli branky, které dnes nepřišly,“ litoval Petr Rada.

„Jsem spokojený, že jsme sehráli pátý zápas bez inkasovaných branek, pokud počítám i pohár v Kutné Hoře, i když některé naše ztráty byly vzadu hodně zbytečné. Směrem dopředu to bylo ale horší, protože jsme žádnou vyloženější šanci neměli,“ zastavil se slávistický trenér u výborné bilance naší obrany.

„Neřekl bych, že nestřílíme branky, dali jsme jich třináct a šest z toho nám dali útočníci Kisel a  Škoda. Nemyslím si, že bychom byli neproduktivní ale proti Dukle jsme dopředu předvedli málo. Kdybych to měl shrnout, tak defenzivu bych pochválil, ale ofenziva byla špatná,“ zakončil Petr Rada.

Kozel: Věděli jsme, že je Slavia v pohodě

Trenér domácí Dukly byl s výsledkem utkání nespokojený. „Jsem zklamaný. Chtěli jsme vyhrát, protože se nám to dlouho nepodařilo. Slavie je v pohodě, což jsme věděli. Z posledních třech zápasů získali sedm bodů a nedostali gól. Připravovali jsme se hlavně z hlediska defenzivy,“ komentoval po utkání Luboš Kozel.

„Až na tři závary ze standardek jsem hosty k ničemu nepustili. Bohužel jsme je ale nedokázali přehrát. Tedy kromě úseku v prvním poločase, kde jsme měli dvě gólovky, ale Berger s Přeučilem  šance neproměnili. Ve druhé půli jsme pak nevyužili chyby Čontofalského,“ litoval trenér Dukly.

Co naopak trenér Kozel viděl v utkání ze strany Dukly jako pozitivní? „Jsem spokojený s lepší defenzivou. Připravovali jsme se na Škodu s Kiselem, který umí těžit z toho, že si obránci dávají pozor na hlavičkové souboje Škody. To se nám povedlo ubránit,“ zakončil trenér armádního klubu.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články