PRAHA/EDEN – Fotbalisty Slavie čeká druhý domácí duel v nové sezoně. V pátek 10. srpna přivítají v Edenu Sigmu Olomouc. Výkop je ve 20:15 hodin.

"> V pátek v Edenu proti Sigmě Olomouc | SK Slavia Praha
Více

V pátek v Edenu proti Sigmě Olomouc

<p style="margin-bottom: 0cm"> PRAHA/EDEN &ndash; Fotbalisty Slavie ček&aacute; druh&yacute; dom&aacute;c&iacute; duel v nov&eacute; sezoně. V p&aacute;tek 10. srpna přiv&iacute;taj&iacute; v Edenu Sigmu Olomouc. V&yacute;kop je ve 20:15 hodin.</p>

 

Do předchozího zápasu v Ostravě nemohli zasáhnout kvůli zranění Standa Vlček a Lukáš Jarolím. Utkání nedohrál po srážce s protihráčem ani Jan Vošahlík.

„Zranění nejsou vyložené vážná, věřím, že Lukáš Jarolím i Honza Vošahlík budou pro páteční zápas k dispozici. U Standy Vlčka to bude chtít ještě tak týden až deset dnů, protože šlo o svalové zranění. U Lukáše to byl koňar a u Honzy Vošahlíka naražený bok. Věřím, že pokud se nic nestane, budou na páteční zápas připraveni. Standa Vlček bohužel zatím ne, stejně jako dlouhodobě zranění Martin Dobrotka s Robertem Cicmanem,“ uvedl trenér Slavie Petr Rada.

 

 

Slavia má zatím na svém kontě dva body. „Co se týká našeho bodového zisku po dvou kolech, s tím samozřejmě spokojen nejsem, protože jsme nevyhráli ani jedno utkání. Co se týká herní stránky, myslím si, že je to lepší než ty výsledky, kterých jsme dosáhli. Mrzí nás zejména domácí remíza. Doufám, že to napravíme hned v tom druhém domácím zápase, určitě uděláme všechno pro to, aby tentokrát body zůstaly doma,“ věří trenér Slavie.

 

Chystá trenér Slavie nějaké změny v sestavě? „Nejsem ten, co by hned měnil sestavu, když se něco nepovede, myslím si, že v Ostravě jsme odehráli kvalitní utkání, přivezli jsme bod z horké půdy na Bazalech. I když jsem byl trochu zklamaný, protože si myslím, že jsme měli na to, abychom tam zvítězili. Co se týká sestavy, rozhodneme se i podle zdravotního stavu hráčů. Jsme si moc dobře vědomi kvalit soupeře, který nás v pátek čeká. Ještě máme nějaký čas na to, abychom zvážili, v jaké sestavě proti Sigmě nastoupíme. Hlavně bychom chtěli nastoupit v takové sestavě, abychom zvítězili,“ uzavřel trenér Petr Rada.

 

 

Zápas proti Olomouci byl pro trenéra brankářů a bývalého gólmana Slavie Martina Vaniaka vždycky výjimečný. V dresu Sigmy totiž strávil deset let. S novou sezonou ale dostal páteční souboj nový náboj.

 

„Momentálně jsem už na té druhé straně, už nejsem hráč, takže výkon na hřišti asi nemůžu moc ovlivnit. Ale určitě rád znovu Olomouc v Edenu uvidím. Nyní je to ještě o to pikantnější, že ji v nové sezoně vede trenér, který je se mnou do rodiny. Je to švagr mé ženy, vzali jsme si sestry,“ objasňuje rodinné vazby mezi ním a trenérem Sigmy Romanem Pivarníkem.

 

 

Před pikantním pátečním soubojem je v obou rodinách zatím klid. „Ale v pátek to určitě vypukne. Mám tady v Praze na prázdninách Romanova syna a moje žena přijede teď do Prahy na dovolenou, takže se sejdeme celá moje rodina, bratranec i Romanův syn, který s ním potom odjíždí do Olomouce. Takže ta horečka, nebo spíš nějaký ten předzápasový stres, ten v pátek určitě přijde,“ předjímá Martin Vaniak.

 

Trenér brankářů Slavie věří, že Slavia si notnou dávku smůly vybrala v předchozích dvou zápasech, ve kterých inkasovala pět branek.

 

„Musím říct, že to rozhodně není nic příjemného zejména pro psychiku gólmana, ať je mu dvacet, nebo třicet let. A to přesto, že za ty góly v podstatě gólman nemohl. Plusem bylo to, že v závěru zápasu s Ostravou Kamil mužstvo podržel. Jinak bychom asi jeli bez bodu, který jsme nakonec získali. I pro gólmana je to hodně nepříjemné v tom, že zápas s Jihlavou se rapidně nepovedl celému mužstvu, ze tří střel na branku jsme dostali tři góly a v Ostravě jsme si dali svým způsobem dva vlastní góly,“ uzavřel Martin Vaniak.

 

 

Svůj stý ligový start v zápase s Olomoucí oslaví Kamil Čontofalský a Milan Škoda.

 

 

Patronem pátečního utkání je hudebník a skladatel František Ringo Čech.

 

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články