PRAHA/EDEN - V sobotu 4. srpna čeká fotbalisty první venkovní zápas v nové sezoně.

"> V sobotu s Baníkem na Bazalech | SK Slavia Praha
Více

V sobotu s Baníkem na Bazalech

<p style="margin-bottom: 0cm"> PRAHA/EDEN - V sobotu 4. srpna ček&aacute; fotbalisty prvn&iacute; venkovn&iacute; z&aacute;pas v nov&eacute; sezoně.</p>

 

Od 18 hodin se představí na Bazalech v rámci utkání 2. kola Gambrinus ligy s Baníkem Ostrava.

 

„Naše utkání s Jihlavou jsme si rozebrali, bylo by trestuhodné, aby se znovu opakovalo to, co se odehrálo v prvním poločase. Do Ostravy jedeme s tím, že si chcme přivézt body, které jsme ztratili doma v Edenu. Víme, že nás tam nečeká jednoduchý zápas, ale my tam nejedeme na žádný výlet, chceme v Ostravě bodovat,“ uvedl před zápasem trenér Slavie Petr Rada.

 

 

Na marodce Slavie zůstáva kvůli zranění kotníku Róbert Cicman a svalovým problémům Martin Dobrotka. Otazník visí nad startem Martina Hurky, který doléčuje „koňara“. V nominaci na zápas chybí i Stanislav Vlček. „Už před utkáním s Jihlavou jsem měl natažený lýtkový sval, ale v pondělí už bych měl začít opět naplno trénovat,“ uvedl zkušený útočník Slavie.

 

V prvním zápase s Jihlavou hnala fotbalisty Slavie za vyrovnáním třígólového manka výborná artmosféta, kterou fanoušci Slavie v Edenu vytvořili.

 

„Ten výsledek po prvním poločase byl pro hráče hodně nepříjemný, někde jinde by fanoušci už možná zlomili hůl, nebo by na hráče pískali. Ale v tom utkání bylo vidět, že vazba mezi týmem a fanoušky je opravdu silná. Byli bychom samozřejmě rádi, kdyby nás jezdili podporovat v co největším počtu i na zápasy, které hrajeme venku. Věřím, že fanoušky, kteří s námi jedou na Bazaly, nezklameme,“ uzavřel Petr Rada.

 

 

Do Ostravy se těší i zatím nejlepší ligový střelec Slavie Jan Vošahlík. „Věřím, že nám tam diváci vytvoří výbornou atmosféru. Doma jsme ztratili dva body, tak to musíme napravit,“ uvedl útočník Slavie, který sobotního soupeře sledoval při jeho ligové premiéře v Jablonci.

 

 

„Bude to pro ně první zápas doma, takže určitě budou hodně namotivovaní. My do toho musíme jít naplno hned od první minuty a ne jako proti Jihlavě, kdy jsme začali hrát až ve druhém poločase po tom našem prvním gólu. Určitě by nám hodně pomohlo, když bychom se dostali rychle do vedení,“ zakončil Jan Vošahlík.

 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články