Zemřel Jaroslav Solnička | SK Slavia Praha
Více

Zemřel Jaroslav Solnička

<p> V neděli 29. července 2012 odpoledne zemřel ve v&scaron;&iacute; tichosti v požehnan&eacute;m věku 90 let Mgr. Jaroslav Solnička.</p>

Dlouholetý funkcionář SK Slavia zejména působil po dlouhá léta jako předseda kontrolní komise OP.

Byl celoživotním slávistou a svými postřehy přinášel cenné informace jak při výborových schůzích, tak třeba i při zájezdech po Evropě, kterých se, dokud mu to zdraví dovolovalo, pravidelně zúčastňoval.

 

Mgr. Jaroslav Solnička přebírá před utkáním Slavie se Slováckem v Edenu památeční dres při příležitosti jeho devadesátých narozenin.

Do povědomí kulturní veřejnosti vstoupil jako vedoucí filmové produkce studia Barrandov. I zde hledejme kořeny jeho celoživotního přátelství s dalšími velkými slávisty, kameramanem Miroslavem Ondříčkem a režisérem Milošem Formanem. Jako produkční působil u řady filmů, ale nejvýše stojí rok 1969 a snímek Kladivo na čarodějnice, který se už vzhledem k době vzniku určitě nerodil lehce.

Poslední rozloučení s Mgr. Jaroslavem Solničkou se uskuteční v pátek 3. srpna ve Velké obřadní síni kramatoria ve Strašnicích. Začátek obřadu je ve 14 hodin.

Čest jeho památce!

Mgr. Jaroslav SOLNIČKA *12. 4. 1922    +29. 7. 2012

Vzpomínku připravil RNDr. Michal Dobiáš – 1. místopředseda OP

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články