Béčko prohrálo na Střížkově | SK Slavia Praha
Více

Béčko prohrálo na Střížkově

V posledním podzimním zápase ČFL nastoupila naše juniorka na Střížkově. Slávisté se po čtvrthodině ujali Lexovou brankou vedení, soupeř však zkraje druhého poločasu vyrovnal a v nastaveném čase strhl vítězství na svou stranu.
V posledním podzimním zápase ČFL nastoupila naše juniorka na Střížkově. Slávisté se po čtvrthodině ujali Lexovou brankou vedení, soupeř však zkraje druhého poločasu vyrovnal a v 95. minutě strhl vítězství na svou stranu.

V prvním poločase byli výrazně lepší slávisté. V 5. se prezentoval střelou z pětadvaceti metrů Novotný, ovšem zpočátku nejistý gólman Pavlík dokázal jeho pokus vyrazit. V 15. měl po přihrávce od Hottka blízko ke gólu Jirásek, scházely mu dva kroky. O minutu později se už naši hráči dočkali. Dubský našel Lexu, který oklamal ofsajdovou past domácích a nadvakrát propasíroval balón za záda Pavlíka. Pro Lexu to byla třetí branka ve třech utkáních za sebou. Ve 23. si vytvořil velkou šanci Střížkov. Do šestnáctky se probil Stejskal, předložil Dudovi a ten z pěti metrů napálil břevno Slavíkovy brány. Ve 25. jsme předvedli podobnou akci v podání Slámy i my, Hottek však pravý okamžik na zakončení prováhal.Těsně před koncem poločasu připravil pro Lexu dobrou příležitost Hottek, ale holohlavý útočník tentokrát neuspěl.

Po přestávce střížkovští přidali. V 53. se po závaru před naší brankou dostal k míči na hranici pokutového území Roman Macháček a tvrdou přízemní střelou do levého dolního rohu vyrovnal. Sešívaní reagovali Slámovou brankou ze 67. minuty. Sudí ji však kvůli spornému postavení mimo hru neuznal. V 76. mohl jít Střížkov do vedení, ovšem osamocený Duda, který obdržel pas od Romana Macháčka, zamířil mimo. V 79. střílel ze šestnácti metrů Šilhavý, ale jeho tečovaná rána skončila v zámezí. V době, kdy už vypršel čas avizovaného nastavení, rozehrávali domácí rohový kop. Na centr si naskočil Pařízek a strhl tak výhru na stranu Střížkova.

Jak to viděl náš trenér
„Zápas jsme mohli zvládnout, ale rozhodčí ovlivnil utkání natolik, že nás soupeř dokázal porazit. Jinak však musím kluky pochválit, podali dobrý výkon,“ uvedl trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděl Jan Penc
„Navzdory těžkému terénu se hrál poměrně slušný fotbal,“ líčil své dojmy slávista Jan Penc. „Škoda, že jsme po našem gólu nevyužili ještě další příležitosti a zápas nerozhodli,“ litoval obránce a dodal: „Namísto toho jsme na začátku druhé půle hloupě inkasovali a asi v šesté minutě nastavení přišli i o bod.“

Střížkov – Slavia B 2:1 (0:1)
Branky: 53. Roman Macháček, 90. Pařízek – 16. Lexa
Sestava Slavie: Slavík – Kratochvíl, Šilhavý, Suchopárek, P. Novotný – Sláma, Kotrba, Dubský (79. Penc), Hottek (68. Kounovský) – Lexa (68. Bálek), Jirásek
Sestava Střížkova: Pavlík – Pařízek, Pavel Macháček, Hynek (46. Burda), Mejdr – Stejskal, Chovan (49. Sechovec), Roman Macháček, Látal – Duda, Bartejs (83. Šimek)
ŽK: Kotrba, Kratochvíl, Penc – Roman Macháček, Pavel Macháček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články