Nervozita? Tu mi Čaroděj zakazuje, směje se Martin Berkovec | SK Slavia Praha
Více

Nervozita? Tu mi Čaroděj zakazuje, směje se Martin Berkovec

První derby této sezony sledoval v Sezimově Ústí v televizi, druhé už si ale fantastickými zákroky podmanil. Slávistický brankář Martin Berkovec vychytal ve velkých šancích...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - První derby této sezony sledoval v Sezimově Ústí v televizi, druhé už si ale fantastickými zákroky podmanil. Slávistický brankář Martin Berkovec vychytal ve velkých šancích Jarošíka s Hušbauerem a výraznou měrou přispěl k remíze 1:1. 

„Při prvním zákroku mě míč spíše trefil, stejně tak při druhé situaci. Ale tak už to někdy brankáři mají, že je to musí trefit, je to o štěstí. V případě Jarošíkovy hlavičky to bylo dokonce štěstí spojené s náhodou,“ smál se po zápase jeden z jeho hrdinů.

Recept na Berkovce našel jen v 74. minutě dorážkou Krejčího střely Přikryl. „Dobře to trefil, je to určitě škoda. Měli jsme náskok udržet.“

Svou sérii bez gólu Martin neřešil

Martin Berkovec se do branky dostal po zranění jedničky Kamila Čontofalského a uvedl se na výbornou. Branku inkasoval až ve čtvrtém utkání. „Před zápasem jsem to moc neřešil, nemyslel na to. To spíš média o té sérii bez gólu pořád psala. Raději bych ale samozřejmě zvítězil třeba 3:2. Ať padají góly, my dáváme góly a hlavně vítězíme,“ přál si nadějný gólman.

Pro něj to byla první bitva o Prahu, podzimní derby sledoval jen v televizi. „Koukal jsem na něj v Sezimově Ústí. Měli jsme trénink, takže nějak po něm. Ale prožíval jsem to, věděl jsem, že půjdu se Slavií do přípravy. A teď jsem tady, každý zápas je pro mě splněným snem,“ skromně dodává Martin Berkovec.

Martina Vaniaka jsem pozoroval na tréninku, říká Berkovec

A nováčkovská nervozita? „Trénuje mě Martin Vaniak, ten mi podobné pocity zakázal. Přesto tam ale trocha nervozity byla. Jen ale taková ta zdravá. I ta ale pak ze mě s prvním zákrokem spadla.“ Při něm Berkovec zlikvidoval tečovanou střelu a získal sebevědomí. Jeho akrobatické zákroky pak připomněly fanouškům časy Martina Vaniaka.

„Podobnost s Martinovým chytáním byla asi jen čistě náhodná. Včera jsem ale na něj při tréninkovém zápase koukal, předváděl vynikající zákroky. Tak jsem se asi trošku inspiroval,“ uzavřel své zápasové hodnocení Martin Berkovec.

A kdo se do branky postaví za týden v Olomouci. „Jelikož Kamil Čontofalský bude stále mimo, o tomto postu není pochyb,“ prozradil na tiskové konferenci po derby trenér Martin Poustka.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články