Kulišárna nám vyšla, pochvaloval si trenér Poustka | SK Slavia Praha
Více

Kulišárna nám vyšla, pochvaloval si trenér Poustka

První velké derby odkoučoval trenér Martin Poustka. Pro něj netradičně bez kšiltovky. „Sundal jsem ji těsně před zápasem, ale hledání vítězného obleku pokračuje,“ smál se po utkání do saka oděný kouč Slavie.

SYNOT TIP ARENA/EDEN - První velké derby odkoučoval trenér Martin Poustka. Pro něj netradičně bez kšiltovky. „Sundal jsem ji těsně před zápasem, ale hledání vítězného obleku pokračuje,“ smál se po utkání do saka oděný kouč Slavie.

„Musím přiznat, že se mi zápas hodnotí lehce. Ač Sparta byla favoritem, tak jsme se ji vyrovnali. A v nasazení i předčili. Hra byla v dobrém tempu. Jsem moc rád, že jsme protrhli střelecké trápení, i když to bylo po standardce,“ začal své pozápasové hodnocení trenér Martin Poustka.

„Remíza je podle vývoje utkání zasloužená. Chtěl bych všem hráčům poděkovat za to, jak k dnešnímu zápasu přistoupili. Chtěl bych poděkovat také fanouškům za jejich skvělou podporu,“ nezapomněl trenér Poustka na téměř zaplněný Eden.

A povedla se před zápasem slibovaná kulišárna? „Byla to právě ta gólová standardka, kterou jsme v týdnu trénovali. Byli jsme si vědomi toho, že by Sparta nasazením menších hráčů mohla mít v tomto směru problémy. To byl také důvod zařazení Ondry Petráka,“ vysvětlil Martin Poustka.

I když slávistický kouč nechtěl nikoho z týmu vyzdvihovat, dvě jména opomenout nemohl. „Martin Latka a Martin Berkovec. Laty měl i díky slovům Jiřího Jarošíka před zápasem o motivaci navíc. Měl dokonce připravený i příbor, který mu chtěl předat po vyhraném utkání. K tomu nakonec ale nedošlo,“ usmíval se slávisticky trenér.

„Martin Berkovec nás podržel ve dvou prekérních situacích, kdy chytil nejspíš dva góly. Jsem moc rád, že tým má spolu s Kamilem Čontofalským za svými zády takovou oporu. Je skvělé, že Slavii roste další talent, který by si to postupem času mohl v Gambrinus lize užívat ještě víc,“ pokračoval šestatřicetiletý trenér.

Ne náhodou připomínaly Berkovcovy zákroky dobu Martina Vaniaka. „Martin Vaniak odvádí skvělou práci. V těch zákrocích Berkyho jsem ho viděl. V tomto má Martin Vaniak co předávat,“ komentoval aktuálně nejmladší trenér Gambrinus ligy.

Hašek: Jsme zklamaní

„Začátek utkání jsme nechytli a tahali za kratší konec. S nasazením hráčů jsem v první půli nebyl spokojen, i proto přišel trest v podobě inkasované branky,“ shrnul první půli trenér Sparty Martin Hašek.

„V kabině jsme proto byli k hráčům hodně kritičtí a doufali jsme, že utkání ve druhém poločas otočíme. Vlivem častých přerušení a standardních situací se ale hra rozkouskovala a my jsme nebyli schopni se dostat do souvislejšího tlaku. Remíza je pro nás zklamáním,“ zakončil Hašek.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články