Slavia vedení proti Spartě neudržela. Derby skončilo 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia vedení proti Spartě neudržela. Derby skončilo 1:1

Slávisté v derby se Spartou vedli po hlavičce Martina Latky už ve 14. minutě, ale ve druhé půli dokázali hosté vyrovnat.

SYNOT TIP ARENA / EDEN - Slávisté v derby se Spartou vedli po hlavičce Martina Latky už ve 14. minutě, ale ve druhé půli dokázali hosté vyrovnat díky dorážce Přikryla. 

Výborně zaplněný Eden poprvé vybuchl nadšením ve 14. minutě, 16 516 diváků rozjásal defenzivní pilíř Martin Latka. Milan Nitrianský nacentroval a náš stoper hlavou k tyči nekompromisně skóroval. 

O devět minut později mohla Sparta vyrovnat. Martin Berkovec ale Jarošíkovu hlavičku z bezprostřední blízkosti za svá záda neuvěřitelným zákrokem nepustil. Fantastickou formu potvrdil náš brankář i tři minuty před poločasem, kdy vyboxoval tečovanou střelu Hušbauera.

Do šaten tak slávisté odcházeli s jednobrankovým náskokem. Do druhého poločasu vstoupili svěřenci trenéra Poustky náporem. Našeho trenéra, oděného netradičně do stylového saka, mohl hned po třech minutách druhé půle potěšit Böhm, kterého ale v šanci zastavil praporek pomezního rozhodčího pro ofsajd.

Poté se ofenzivních otěží na dlouhé minuty chopili sparťané. Obrana vedená skvělým Latkou ale všechny závary zdárně uhasila. V největší šanci hostů mířil hlavou Kweuke mimo.

Sparta vyrovnala v šestnáct minut před koncem. Krejčího střelu z halfvoleje nejprve zastavilo břevno, odražený míč ale poslal do sítě Přikryl a překonal tak bezmocného Martina Berkovce. Ten dělal pro udržení své neprůstřelnosti všechno, na střelu Přikryla byl ale krátký.

Slavia si tak ve svém třetím zápase pod koučem Poustkou připsala třetí remízu. I konečná děkovačka pod vedením Martina Latky však ukázala, že tentokrát se na stadionu za bod nikdo nehněvá.


SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 1:1 (1:0)

Branky: 14. Latka - 74. Přikryl

Slavia: Berkovec – Dostál, Latka, Hubáček, Čonka – Cicman – Nitrianský, Jarolím, Petrák (68. Milutinović) – Böhm (79. Pospěch), Blažek (88. Trubila)

Sparta: Vaclík – Brabec, Přikryl, Holek, Jarošík – Matějovský, Pamič, Krejčí, Hušbauer – Kerič (84. Grajciar), Kweuke (67. Kadlec)

ŽK: Blažek

Diváci: 16 516

Rozhodčí: Paták - Zlámal, Moláček

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články