Marek Suchý: Derby bylo vždy největším zápasem | SK Slavia Praha
Více

Marek Suchý: Derby bylo vždy největším zápasem

Do Slávistického Poločasu, který obdržíte při vstupu do Synot Tip Areny při dnešním derby, jsme pro vás připravili speciální rubriku "Vzpomínky na derby".

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Do Slávistického Poločasu, který obdržíte při vstupu do Synot Tip Areny při dnešním derby, jsme pro vás připravili speciální rubriku "Vzpomínky na derby".


Na utkání Slavia - Sparta vzpomíná několik slávistů, na web uveřejníme vzpomínku Marka Suchého, který se také pokusil porovnat derby pražských "S" se zápasem Spartak Moskva - CSKA Moskva.

Marek Suchý:

„Moje první derby za áčko Slavie jsem odehrál na podzim 2005, vyhráli jsme před svými fanoušky na Strahově 4:1 a Spartu jsme přejeli po všech stránkách. Je to opravdu nádherná vzpomínka! Derby v Rusku se s derby pražských „S“ dají srovnat, je to akorát umocněné tím, že Moskva je veliká a stadion se zaplní. 65 tisíc lidí vytvoří super atmosféru. Utkání Spartak – CSKA je pro fanoušky stejně veliké jako Slavia – Sparta. Pro mě, jako odchovance Slavie, bylo už od žáčků přes dorost vždy derby se Spartou největším zápasem a výhra v něm se staví nad všechny ostatní. Derby se Spartou se musí hrát hlavně srdcem, tím bojovným a čestným slávistickým! Budu držet palce, SKS forever!“


Další slávisty, kteří vzpomínají na derby, najdete v dnešním Poločase při zápase Slavia - Sparta. Pokud ještě nemáte lístky, informace najdete zde. Můžete si je také koupit z domova a nemusíte poté čekat fronty na stadionu. Info o TICKETPRO je k dispozici zde.


Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články