Trenér Martin Poustka vyhlíží derby | SK Slavia Praha
Více

Trenér Martin Poustka vyhlíží derby

Trenér Martin Poustka vyhlíží derby pražských „S“ bez nervozity. Už na podzim si vyzkoušel zápas na Spartě v roli asistenta hned po svém nástupu k A-týmu, na to utkání ale nevzpomíná v dobrém.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Trenér Martin Poustka vyhlíží derby pražských „S“ bez nervozity. Už na podzim si vyzkoušel zápas na Spartě v roli asistenta hned po svém nástupu k A-týmu, na to utkání ale nevzpomíná v dobrém. „Ale dneska už je jiná doba a já věřím, že by se to mohlo otočit,“ říká Martin Poustka před derby.

„Samozřejmě je to velice prestižní utkání mezi tradičními rivaly a tudíž čekám plný dům. A jak tomu velí i domácí tvrz, věřím, že našich bude víc a vytvoří kulisu, která kluky požene za kýženými góly. Nejen za body ale i za těmi góly,“ doufá trenér Martin Poustka.

„Doufám, že protrhneme střelecké trápení a přijdou branky, že to bude odměna fanouškům za to, jak nás podporují. My je za to můžeme odměnit právě brankami,“ dodával Poustka.

Jak je na tom Slavia před derby s marodkou? „Všichni děláme všechno možné a snad i nemožné, abychom marodku vyprázdnili a alespoň jednoho z hráčů mohli v derby využít. Zatím ale nejsou příznivé zprávy. Nevypadá to, že by se Škoda a Pospěch objevili. Podobné je to s Čontofalským. Věříme, že se dá co nejdříve do pořádku, bylo by skvělé, kdyby byl už na derby. Ale na druhou stranu Martin Berkovec v dosavadních zápasech nezklamal a dokázal klukům, že se o něj mohhou opřít a že za zády nemají slabšího gólmana. Kdyby nastoupil Berkovec, tak já mu budu plně věřit,“ podpořil mladého gólmana náš trenér.

„Nervozitu zatím nevnímám vůbec, vždyť moje první prvoligová zkušenost byla na podzim v roli asistenta Michala Petrouše taky v derby. Na to se mi ale nevzpomíná dobře, jednoznačně jsme prohráli. Ale dneska už je jiná doba a já věřím, že by se to mohlo otočit,“ připomněl Poustka svou předchozí zkušenost z pražského derby.

Vnímá náš trenér Spartu jako favorita zápasu? „Byl bych špatným trenérem i špatným fotbalovým činovníkem, kdybych měl před jakýmkoli utkání poraženeckou náladu. Martin Berkovec dokázal svými slovy po Dukle družstvo dobře motiviovat a ukázal, že se nebojí, kdyby to měl být on, kdo bude klukům krýt v zápase záda. I když je Sparta první a říká se, že derby nemá favorita, podle výsledků i postavení v tabulce je favoritem Sparta. Ale my uděláme všechno pro to, aby body zůstaly doma. A jestliže dáváme prohlášení, že chceme dávat góly a že to někdo odnese, proč by to nemohla být Sparta?“

„Motivace je sama o sobě větší, hraje se derby se Spartou! Ale my jdeme zápas od zápasu s cílem vyhrávat. Bohužel se nám nedařilo v minulých zápasech v ofenzivě a i v obranné fázi ukázalo utkání na Dukle některé nedostatky. To, že nedostáváme góly nezamená, že je obrana ideální. Na tom pracujeme a věřím, že tolik těch chyb vzadu neuděláme,“ vrátil se Poustka k utkání na Julisce.

„Sparta má ve svých řadách hned několik kvalitních fotbalistů, kteří když dostanou dostatek prostoru, jsou schopni utkání rozhodnout, nebo mu dominovat. My se musíme připravit, doléčit šrámy, načerpat co nejvíce sil a nové energie. A připravit nějakou kulišárnu, abychom na konci my byli ti, kteří se budou radovat ze tří bodů,“ zakončil svým přáním Martin Poustka.

A tradiční doplněk našeho trenéra, červená kšiltovka? „Zatím jsme s ní nevyhráli. Kdybych věděl, že nějaká jiná čepice nebo oblek bude mít za následek, že vyhrajeme, tak v něm budu snad i spát. Nemůžu teď říct jestli Poustka přijde v obleku nebo v čepici.“

Nechme se tedy překvapit. Přijďte Slavii podpořit v sobotu do Synot Tip Areny!

Informace o vstupenkách najdete zde

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články