Martin Poustka a Luboš Kozel po zápase na Dukle | SK Slavia Praha
Více

Martin Poustka a Luboš Kozel po zápase na Dukle

Ve druhém utkání coby hlavní trenér Slavie dovedl sešívané ke druhé bezbrankové remíze. „Chtěli jsme hrát vysunutý presink a to se nám celkem dařilo,“ byl Martin Poustka...

PRAHA/NA JULISCE – Ve druhém utkání coby hlavní trenér Slavie dovedl sešívané ke druhé bezbrankové remíze. „Chtěli jsme hrát vysunutý presink a to se nám celkem dařilo,“ byl Martin Poustka spokojený s napadáním rozehrávky Dukly. „S útočnou fází ale nejsem spokojený, Dukla si vytvořila více příležitostí,“ litoval naopak náš trenér.

„Myslím, že se utkání hrálo ve vysokém tempu, od šestnáctky k šestnáctce. Dukla si vytvořila o něco více příležitostí než my, v tomto jsme zaostali a to mě samozřejmě mrzí,“ hodnotil celkový obraz hry trenér Slavie Martin Poustka.

„Jinak herně jsme se snažili vyhrovnat v pohodě a s klidem hrající Dukle. Chtěl jsme hrát vysunutý presink, narušovat jejich rozehrávku a to se nám celkem dařilo. V první půli jsme ještě měli problémy s míči do naší levé strany, ve druhém se nám i toto podařilo eliminovat,“ pokračoval Poustka.

„Mrzí mě, že jsme si nevytvořili jak předfinální fázi, tak i následné příležitosti. S útočnou fází nejsem spokojený. Náznaky sice byly, ale následovalo špatné vyřešení daného hráče,“ okomentoval Poustka útok našeho týmu.

Trenér Slavie odpovídal i na otázku, co může s týmem udělat dlouhodobá nízká útočná produktivita. „Nemyslím si, že by to pro hráče bylo frustrující. V trénincích je vidím střílet, i ve hře se dokáží prosadit. Je to otázka času, kdy to prostřelíme, a potom to třeba někdo hodně odnese,“ doufá Poustka.

Slávistický kouč teď musí tým připravit do dalšího kola, ve kterém čeká Slavii derby se Spartou. „Nezbývá nám tolik času, derby je tu za pět dní. Já věřím, že se podaří taky trochu vyprázdnit marodku, že bude možné využít více hráčů. A od toho si slibuji třeba i ty góly, které po nás fanoušci žádají,“ zakončil Poustka.

Kozel: Diváka bezbranková remíza nepotěší

„Myslím, že je remíza zasloužená. Celý zápas to byla přetahovaná, každý chvilku tahal pilku, žádné mužstvo neustoupilo od svého stylu hry. Slavia se snažila narušovat naši kombinační hru, což se jí hlavně v první půli dařilo,“ hodnotil utkání trenér Dukly Luboš Kozel.

„Obě mužstva na sebe byla velmi dobře připravená, i když my jsme měli více šanci. Abychom dnes vyhráli, čekal bych více aktivity od útočníků. Drajv a překvapení přinesl až svou akcí Engelmann, ale i soupeř si vytvářel své šance. V utkání defenzvní část převažovala nad ofenzivní, úplně zklamaný nejsem, ale kdyby to skončilo 1:1 nebo 2:2, tak je to lepší,“ přál by si Kozel více branek.

„Říkal jsem hráčům, že si musíme váži diváka. A toho bezbranková remíza příliš nepotěší,“ zakončil Luboš Kozel.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články