Na Julisce čtvrtá jarní remíza 0:0 | SK Slavia Praha
Více

Na Julisce čtvrtá jarní remíza 0:0

Slavia má čtvrtý jarní bod, počtvrté za remízu 0:0. Stejný výsledek jako proti Jablonci uhráli sešívaní i ve druhém zápase pod trenérem Martinem Poustkou i proti pražské Dukle.

PRAHA/NA JULISCE – Slavia má čtvrtý jarní bod, počtvrté za remízu 0:0. Stejný výsledek jako proti Jablonci uhráli sešívaní i ve druhém zápase pod trenérem Martinem Poustkou i proti pražské Dukle.

V základní sestavě Dukly se objevilo hned pět jmen bývalých slávistů, kromě Pázlera, Hanouska, Vorla, Vrzala a kapitána Gedeona ještě na lavičku mužstva usedl Luboš Kozel, taktéž bývalý hráč a trenér Slavie.

Do první větší šance se dostala Slavia. V šesté minutě domácí gólman Rada pouze vyrazil Jarolímovu střelu a k odraženému míči pádil Hurka, těsně před ním dokázal ale ve skluzu zasáhnout Gedeon a odehrát balon na roh. O minutu později našel Hurka centrem z rohového kopu hlavu Martina Latky, který zamířil jen těsně vedle branky.

Aktivní první desetiminutovku završil domácí Lietava, když na zadní tyči doběhl centr z pravé strany a proti jeho ráně z voleje musel vytáhnout reflexivní zákrok gólman Berkovec.

K dalšímu většímu vzrušení došlo až ve 22. minutě, když se za naši obranu dostal Lietava a na poslední chvíli musel skluzem zasahoat Martin Latka. Většina akcí Slavie dopadla podobně jako ta ze 37. minuty, kdy Vlček posunul míč na levou stranu na rozběhnutého Hurku, jeho střelu ale zablokovala obrana na roh.

Tři minuty před koncem poločasu ještě naslepo pálil po závaru v našem vápně Pázler, trefil ale jen vedle sebe stojícího Lietavu.

Druhá půle přinesla fotbal nahoru – dolů, do větších šancí se ale ani jedno mužstvo nedostalo. Největší šanci Dukly měl v 69. minutě Lietava, když na hranici ofsajdu převzal míč a z patnácti metrů vypálil těsně vedle šibenice Berkovcovy branky. V 81. minutě museli Latka s Dostálem zastavovat střídajícího Engelmanna těsně před naší brankou, když předtím předvedl drzé sólo mezi našimi obránci.

A protože se neujala ani akce Slavie z 83. minuty, kterou se snažil Jarolím vyšperkovat přihrávkou na Blažka, který následně mezi třemi obránci přišel o míč, zůstalo skóre 0:0. Martin Berkovec si tak připsal druhou vychytanou nulu ve svém druhém zápase za A-tým.


FK Dukla Praha - SK Slavia Praha 0:0

Dukla: Rada - Hašek, Vorel, Švejdík, Vrzal - Podrazký (76. Engelmann), Gedeon, Hanousek - Lietava (83. Marek), Malý, Pázler (61. Svatonský)

Slavia: Berkovec - Dostál, Latka, Hubáček, Čonka - Cicman - Nitrianský, Jarolím, Trubila - Hurka (61. Blažek) - Vlček (74. Böhm)

ŽK: Engelmann - Dostál 

Diváci: 4 258.

Rozhodčí: Váňa - Slavík, Ubias


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články