V pondělí čeká Slavii malé pražské derby na Dukle | SK Slavia Praha
Více

V pondělí čeká Slavii malé pražské derby na Dukle

V pondělí 19. března čeká Slavii první jarní pražské derby. Od 17 hodin se na Julisce utká s Duklou – aktuálně šestým celkem ligové tabulky...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 19. března čeká Slavii první jarní pražské derby. Od 17 hodin se na Julisce utká s Duklou – aktuálně šestým celkem ligové tabulky.

„V týmu cítím pozitivní atmosféru, tím mi hráči dodávají sílu nejen do dalších tréninků, ale hlavně do samotného zápasu. Je to pražské derby a dá se říci, že derby je vždycky otevřené. Naše současné postavení a také statistiky v malé pražské tabulce nás pochopitelně netěší, což nám jednoznačně velí, že musíme začít s pražskými celky naplno bodovat,“ uvedl trenér Martin Poustka.

Mezi rekonvalescenty nadále zůstávají Zbyněk Pospěch, Štěpán Koreš, Tomáš Frejlach a Viktor Šimeček.

„Z minulého zápasu nám navíc na marodku přibyli další dva hráči, Kamil Čontofalský a Milan Škoda, a nově také Honza Blažek. A kvůli trestu za žluté karty nemůžeme v utkání využít Zorana Milutinoviče,“ vypočítává Martin Poustka.

A jak se trenér vypořádává s novou rolí u A-týmu Slavie, která s sebou přináší mnohem větší tlak na jeho osobu i velkou zodpovědnost?

„Stejně jako před utkáním s Jabloncem se snažím myslet jen a jen na samotný zápas. Teď je před námi těžké utkání na Dukle a já si nepřipouštím nic jiného než to, že ho musíme zvládnout. Myslím si, že náš soupeř může hrát uvolněně, má dostatečný počet bodů, v posledních zápasech navíc předvádí dobrou hru. To nahrává tomu, že diváci by mohli v pondělí vidět jedno z kvalitních utkání Gambrinus ligy,“ doplnil Martin Poustka.

Ze čtyř jarních zápasů má Dukla na svém kontě tři výhry a jednu remízu.

„Jejich síla spočívá v tom, že se jim daří dávat hodně gólů. Snaží se co nejvíce podporovat útok, také díky tomu získali na jaře deset bodů,“ uvedl Lukáš Jarolím. „My jejich sílu respektujeme, ale v žádném případě nepojedeme na Julisku odevzdaně, budeme si chtít odvézt nějaký ten bodík,“ dodal kapitán Slavie.

„Je to malé pražské derby, věřím, že na utkání přijde dost diváků, čemuž by mohlo pomoci i hezké jarní počasí. Zápas by měl být atraktivní, chceme hrát útočný fotbal stejně jako Dukla,“ zakončil Lukáš Jarolím.

Utkání na Julisce se hraje v pondělí 19. března, výkop je v 17 hodin.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články