Pět slávistů v mládežnických reprezentacích | SK Slavia Praha
Více

Pět slávistů v mládežnických reprezentacích

Celkem pět slávistů je v nominacích mládežnických reprezentací, dalších osm se vešlo mezi náhradníky.

PRAHA – Celkem pět slávistů je v nominacích mládežnických reprezentací, dalších osm se vešlo mezi náhradníky. Reprezentace do šestnácti a osmnácti let čekají přátelské zápasy, U17 se pak budou v kvalifikaci rvát o postup na Mistrovtví Evropy.

Reprezentace U16 se 21. března utká ve Zwettelu v přátelském utkání s Rakouskem. Na soustředění v Třeboni a k následnému utkání byl nominován slávista Tomáš Valenta. Mezi náhradníky figurují Jakub Červenka, Oskar Fotr a Michal Pecháček.

„Sedmnáctky“ čeká UEFA elitní fáze kvalifikaco o Mistrovství Evropy, které se bude konat v květnu ve Slovinsku. Naše reprezentace se v této fázi bojů o postup střetne 24. března s Polskem, 26. března s Lucemburskem a tři dny na to s Běloruskem.

V nominaci U17 jsou dva slávisté, Marek Brož a Jan Prosek. Mezi náhradníky se dostali ještě Mysliveček, Pelikán a Maršálek. Trenérem výběru do sedmnácti let je Josef Csaplár, patronem týmu Radek Bejbl.

Právě syn bývalého slávistického defenzivního záložníka, Ondřej Bejbl, je jedním z nominovaných ke dvěma přátelským zápasům reprezentace U18 v Portugalsku. Bejbl je ve Slavii na hostování do konce sezony z Viktorie Žižkov. Druhým sešívaným jménem v nominaci je Nikolas Salašovič, mezi náhradníky figurují Hrubý a Verner.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články