Martin Poustka zůstává trenérem A-týmu Slavie | SK Slavia Praha
Více

Martin Poustka zůstává trenérem A-týmu Slavie

Trenérem A-týmu Slavie zůstává Martin Poustka. K dispozici bude mít stávající realizační tým – asistenta Petra Vrabce a trenéra brankářů Martina Vaniaka...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Trenérem A-týmu Slavie zůstává Martin Poustka. K dispozici bude mít stávající realizační tým – asistenta Petra Vrabce a trenéra brankářů Martina Vaniaka.

„Představenstvo Slavie dospělo k rozhodnutí, že realizační tým bude nadále pokračovat ve stejném složení, v jakém nastoupil v utkání s Jabloncem. V současné situaci představenstvo vyhodnotilo tuto variantu jako zatím nejlepší možné řešení,“ uvedla ředitelka komunikace Slavie Soňa Nouzáková.

Martin Poustka byl pověřen vedením A-týmu v pátek 9. března, aby připravil mužstvo na utkání s Jabloncem.

„Nabídku vedení jsem s poctou přijal, je to pro mě velká čest a splněný sen, že jsem dostal důvěru vést nadále tým, kterému fandím. Myslím si, že v zápase s Jabloncem jsme divákům ukázali, že by to mohlo na hřišti fungovat. Přeji si, aby nám fanoušci zachovali přízeň a v pondělním derby s Duklou vytvořili podobnou atmosféru jako v zápase s Jabloncem,“ řekl trenér Slavie Martin Poustka.

„Vím, že vést Slavii je rovněž velká zodpovědnost, každý zápas pro mě bude velkou zkouškou, udělám všechno pro to, abych v ní obstál, co nejlépe,“ dodal Martin Poustka.

„Představenstvo Slavie se v uplynulých dnech zabývalo otázkou sportovního vedení A-týmu velice intenzivně, můžeme potvrdit, že jsme vedli jednání s panem Vítězslavem Lavičkou, který ale nabídku Slavie nepřijal,“ doplnila Soňa Nouzáková.

Martin Poustka je ve svých šestatřiceti letech čtvrtým nejmladším trenérem v historii Slavie a po Vlastimilu Petrželovi druhým nejmladším trenérem v poválečné historii Slavie:

1. Josef Sloup „Štaplík“

A-tým Slavie převzal 1. 7. 1930

narozen 19. 12. 1897 (32 let a 6 měsíců)

2. Vlastimil Petržela

A-tým Slavie převzal 1. 11. 1986

narozen 20. 7. 1953 (33 let a 3 měsíce)

3. Jan Reichardt

A-tým Slavie převzal 1. 7. 1935

narozen 18. 10. 1901 (33 let a 8 měsíců)

4. Martin Poustka

A-tým Slavie převzal 9. 3. 2012

narozen 2. 12. 1975 (36 let a 3 měsíce)

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články