Premiéra pod trenérem Poustkou skončila bez branek | SK Slavia Praha
Více

Premiéra pod trenérem Poustkou skončila bez branek

První zápas sešívaných pod vedením trenéra Martina Poustky skončil bez branek. Proti Jablonci si tak Slavia připsala už třetí remízu 0:0 ze čtyř jarních zápasů...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – První zápas sešívaných pod vedením trenéra Martina Poustky skončil bez branek. Proti Jablonci si tak Slavia připsala už třetí remízu 0:0 ze čtyř jarních zápasů. Návrat závěrečné děkovačky to ale fanouškům nezkazilo, a tak se po tradičním pokřiku mohlo Edenem rozléhat „Slávisti, derby je naše!“, nebo skandování jména nového trenéra.

První poločas měla navrch Slavia, na premiérovou šanci čekali fanoušci jen osm minut. Lukáš Jarolím našel krásným centrem Jana Blažka těsně za hranicí velkého vápna a náš podhrotový útočník střelou z první jen těsně minul branku.

Ve 25. minutě se dostal ke své první šanci Nitrianský, který se postavil netradičně na pravý kraj zálohy. Svou křižnou střelou po zemi nadělal Špitovi velké problémy. O šest minut později vyslal na brankáře Jablonce podobnou střelu a Michal Špit musel opět předvést pohotový zákrok.

Tři minuty před přestávkou přišla snad největší šance Slavie v zápase. Cicman vybojoval míč na středu hřiště a poslal centr na zadní tyč na Milutinoviće. Ten si balon zpracoval a tvrdou bombu namířil těsně nad břevno. Ješě o minutu později strřílel z 23 metrů Jarolím, hostující gólman si ale i s jeho pokusem poradil.

I druhá půle přinesla šance, i když jich bylo méně než v první pětačtyřicetiminutovce. V 58. minutě si Martin Dostál narazil s Milanem Nitrianským a poslal přesný centr na Jiřího Böhma, tomu ale při zpracování před gólmanem odskočil míč daleko od nohy. Kolem 60. minuty vrcholil tlak Slavie. Milutinovićovu střelu po Jarolímově centru ale zablokovala obrana a Čonkův pokus z velké dálky skončil mimo.

Závěr zápasu už další šance nepřinesl, zasahovat tak nemusel ani Martin Berkovec, který v 73. minutě vystřídal Čontofalského. Ten měl po jednom ze soubojů problém s naraženými žebry.

„Představovali bychom si fotbal v trochu lepším balení, kvalitou pokulhával za bojovností, nasazením a zodpovědným přistupem obou mužstev. My jsme se nedostali k naší hře, ke kombinaci a akcím, bylo to kvůli Slavii, která dobře bránila a nepustila naše útočníky k balonu. Míč byl navíc hodně ve vzduchu,“ komentoval výkon svého mužstva trenér František Komňacký.

„V první půli snad ještě byly brankové příležitosti, ve druhém už šla kvalita stranou na úkor bojovnosti. Pro nás bod nemá zásadní význam, náš cíl byl hrát na výhru, na góly, ztráta s Budějovicemi i tady na Slavii nás hodně mrzí. Remíza odpovídá tomu, co obě mužstva předvedla,“ pokračoval Komňacký.

„Když nastoupí nový tenér, je mužstvo méně čitelné. My se připravovali na Slavii, na to, co by asi hrála pod trenérem Strakou. Mužstvo Slavie bylo připravené dobře, hlavně z hlediska přístupu, nedá se asi říci, že nějaký hráč neodvedl to, co v něm je. I po takt stránce, vědeli, že Lafata je náš nejlepší hráč a že je třeba ho těsně bránt. To se jim povedlo, nedostal se do nějaké šance. Ofenziva je skižitější, tam se rukopis trenéra objeví za měsíc nebo třeba za půl roku. Ze Slavie jsem ale cítil odhodlání, i techničtější hráči chodili do soubojů,“ pochválil Komňacký Slavii pod vedením trenéra Poustky.


Velký rozhovor s Martinem Poustkou si přečtěte zde

SK Slavia Praha – FK Baumit Jablonec 0:0

Slavia: Čontofalský (73. Berkovec) – Dostál, Hubáček, Latka, Čonka – Cicman – Nitrianský, Lukáš Jarolím, Milutinović – Blažek – Škoda (25. Böhm)

Jablonec: Špit – Eliáš, Zábojník, Beneš, Jablonský – Kopic (60. Vošahlík), Marek Jarolím (89. Třešňák), Loučka, Piták (85. Vaněk) – Kovařík – Lafata

ŽK: Jarolím L., Hubáček, Latka, Milutinović – Jarolím M.

Diváci: 4 867

Rozhodčí: Královec – Kordula, Hájek

Aktuálně

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Další články