V neděli domácí zápas s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V neděli domácí zápas s Jabloncem

Slavia přivítá v rámci 20. kola Gambrinus ligy v Synot Tip Areně v Edenu aktuálně 5. tým ligové tabulky FK Baumit Jablonec.

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Slavia přivítá v rámci 20. kola Gambrinus ligy v Synot Tip Areně v Edenu aktuálně pátý tým ligové tabulky FK Baumit Jablonec.

V utkání povede Slavii jako hlavní trenér Martin Poustka, který v A-týmu působil jako asistent trenéra od poloviny září 2011. František Straka rezignoval na funkci hlavního trenéra ve čtvrtek 8. března. Zbytek realizačního týmu, asistent trenéra Petr Vrabec a trenér brankářů Martin Vaniak, zůstává stejný.

Co očekává trenér Slavie Martin Poustka od zápasu 20. kola? „Domácí utkání nám velí jako vždycky nezklamat slávistické fanoušky. A my uděláme všechno pro to, aby tři body zůstaly doma v Edenu. Po nepříliš vydařeném utkání v Mladé Boleslavi zvažujeme určité změny v základní sestavě, detaily ale prozrazovat nebudu,“ řekl trenér Martin Poustka před zápasem proti Jablonci.

„Musím vyjádřit přání za celou kabinu, a to takové, že čekáme dvanáctého hráče v ochozech. Fanoušky chceme potěšit dobrým fotbalem a zároveň jim po utkání poděkovat tradiční slávistickou děkovačkou,“ doplnil trenér Martin Poustka.

„Mezi zraněnými hráči jsou stále dlouhodobí rekonvalescenti Tomáš Frejlach, Štěpán Šimeček, Zbyněk Pospěch a Štěpán Koreš. Bude nám chybět i Ondra Petrák, který má zranění ze zápasu s Teplicemi. Nikdo další k nim naštěstí nepřibyl,“ okomentoval Martin Poustka marodku týmu.

„K utkání s Jabloncem určitě k dispozici nebudu. Zranil jsem se v zápase proti Teplicím, nejdřív jsem myslel, že to nic nebude, vypadalo to jenom jako nakopnutý, lehce nateklý kotník,“ popsal svůj zdravotní stav Ondřej Petrák.

„Otok sice slezl, ale kotník mě stále bolí. Takže zatím trénuji individuálně s kondičním trenérem. Ve čtvrtek jsem byl u doktora, do konce týdne budu mít individuální trénink. Od nového týdne by se to mělo změnit, měl bych se začít připravovat s týmem,“ doplnil Petrák.

V minulém zápase proti Mladé Boleslavi se gólově prosadil Jan Blažek. Jak vnímá nedělního soupeře Slavie? „Jablonec je už řadu let nebezpečný soupeř. Ale my jsme pořád Slavia a není možné, aby si sem soupeři jezdili pro body. My jsme si v šatně všichni sedli a řekli jsme si, že je to pro nás nejdůležitější zápas. Závisí na tom, jestli budeme mít klidnější jaro, nebo ne,“ popisoval Jan Blažek.

„Všichni víme, o co hrajeme. Proto ten zápas chceme zvládnout a taky se na to tak připravujeme. Celá kabina ví, že už musíme vyhrát, a je jedno, jestli přijede zrovna Jablonec. Bude to těžké, ale my ty tři body urvat potřebujeme,“ zakončil Jan Blažek.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články