Slávisté jsou fandové srdcem, říká patron nedělního zápasu Jan Kačer (video) | SK Slavia Praha
Více

Slávisté jsou fandové srdcem, říká patron nedělního zápasu Jan Kačer (video)

Patronem nedělního zápasu s Jabloncem je herec, režisér a spisovatel Jan Kačer. „Já fandím Slavii sedmdesát let. Je mi pětasedmdesát, takže takřka celý život...

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Patronem nedělního zápasu s Jabloncem je herec, režisér a spisovatel Jan Kačer. „Já fandím Slavii sedmdesát let. Je mi pětasedmdesát, takže takřka celý život,“ prozradil patron zápasu Slavia – Jablonec Jan Kačer.

„Mně se vždycky líbily krásné slávistické dresy. Když jsem začínal fandit, tak jsem měl pocit, že Slavia je označení pro něco českého. Já byl vždycky tak trochu národovcem,“ vzpomínal na své fanouškovské začátky Jan Kačer.

„Slavia byla vždycky něco jako přátelství báječných lidí. Já fandím také proto, že mám pocit, že slávisté jsou spíš fandové srdcem, než fanoušci, kterým by šlo o konečné vítězství. Já jsem měl u sparťanů vždycky pocit, že jim jde jen o to, aby vyhráli, dominovali a vytahovali se tím. Slávisté byli vždycky pokojnější a mně jsou sympatičtější,“ pokračoval divadelní režisér a herec Jan Kačer.

Slavia letos slaví 120. výročí. Co by jí Jan Kačer, jeden z hlavních hrdinů kultovního snímku Údolí včel, popřál? „Slavii bych popřál hodně mladých kluků, kteří by se chtěli naučit fotbal. A aby trénovali na Slavii, aby měla zdroj ligových fotbalistů a nemusela je za velký peníze kupovat,“ přeje si Jan Kačer.

„Zároveň bych chtěl popřát všem klukům, kteří to báječně hrají, aby si uvědomili, že ta hra je vlastně něco jako život a že ten život, který je jim dopřán, je obohacený o to, že umí fotbal. Neměli by se honit za penězi, měli by být hrdí, že mohli hrát na plácku Slavie a že jim třeba půlka Prahy fandila,“ zdůraznil Jan Kačer.

A co by chtěl patron nedělního zápasu se Slavií zažít? „Nepředpokládám, že by se nám povedlo vyhrát nad Barcelonou. Ale docela rád bych Messiho trochu ponížil. Líbilo by se mi, kdyby po zápase říkal, jak to jeho týmu naše Slavia nandala,“ zasnil se s úsměvem Jan Kačer.

Jan Kačer se narodil 3. října 1936 ve východočeských Holicích. V roce 1955 absolvoval studium na SPŠ keramické v Bechyni. Po čtyřech letech dokončil obor režie na pražské DAMU. Jeho prvním angažmá bylo ostravské Divadlo Petra Bezruče. Patřil ke skupině herců a umělců, která založila Činoherní klub v Praze, kde Kačer působil jako režisér i herec. Mezi léty 1986 až 1990 byl členem Divadla na Vinohradech. Po revoluci se stal Jan Kačer poslancem Federálního shromáždění ČSFR za Občanské fórum. Divadelní režisér, herec a spisovatel Jan Kačer je ženatý s herečkou Ninou Divíškovou.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články