Michal Petrouš: Další mladíci můžou následovat Hurku nebo Petráka | SK Slavia Praha
Více

Michal Petrouš: Další mladíci můžou následovat Hurku nebo Petráka

Mít radost z fotbalu a pracovat na svém zlepšení. To je úkol, který dal hráčům divizní rezervy Slavie její trenér Michal Petrouš.

PRAHA - Mít radost z fotbalu a pracovat na svém zlepšení. To je úkol, který dal hráčům divizní rezervy Slavie její trenér Michal Petrouš. Slávisté přezimují na čtvrtém místě divizní skupiny A a důstojně chtějí účinkovat v soutěži i na jaře. „Výsledky nejsou na prvním místě, hlavně chceme, aby kluky fotbal bavil a dostali se herně zase výš,“ má jasno v rozhovoru pro web fotbalpraha.cz kouč Michal Petrouš.

 

Plán mají slavisté jasně daný a jedou podle něj zima nezima. „Počasí nám to trochu komplikuje, neodehráli jsme přípravný zápas proti Kunicím. Ale byl to logický krok. Na první místo stavíme zdraví hráčů,“ konstatoval Petrouš.

To ale neznamená, že by jeho svěřenci nedostali během zimy pořádně do těla. „Máme za sebou řadu zápasů, pracovali jsme v posilovně, trénovali v hale. Byli jsme i na horách. To soustředění bylo fantastické. Děkuji vedení za ty nadstandardní podmínky, byly stejné, jako mělo naše áčko,“ pochvaloval si kouč béčka. „Vyšlo nám tam i počasí, byli jsme na běžkách, chodili na spinning, do posilovny. Až na dvě drobná zranění šlape všechno super,“ dodal Michal Petrouš.

Když se dodržují pokyny, tak se daří

 

Práce s talenty trenéra baví. „Na první místo stavíme technicko-taktickou přípravu. To je priorita, je to určitě důležitější než výsledky. Ale jde to všechno ruku v ruce. Když kluci dodržují pokyny, tak se jim daří i v utkáních,“ vysvětlil záměr Petrouš. „Tým určitě nesvazujeme nějakými pokyny, aby hráli třeba na 0:0. Někdy se musí riskovat. Těší nás, že se hraje útočně a vidět je to i v první lize,“ doplnil bývalý důrazný .


Soupeře pro svůj tým pro zimní přípravu hledal nejvíce ve třetí lize, sem tam se mladí slavisté postaví i sokovi z divize. Petroušův tým vyhrál třeba nad Karlovými Vary 1:0, porazil i rezervu Jablonce 2:1. Naopak podlehl 0:2 Nové Pace. „Ale třeba zrovna tenhle zápas, co jsme prohráli, byl herně hodně dobrý a já jsem mohl být s hrou spokojený. Nad Jabloncem jsme pak sice vyhráli, ale měli jsme spíš štěstí. Tam jsem měl k předvedené hře výhrady, nenecháme se výsledkem ukolébat,“ nebojí se pochvaly, ani případné kritiky Petrouš.


Leckdy na podzim se museli trenéři béčka vyrovnat s tím, že za rezervu chodili kopat hráči prvního celku a mladíci museli zůstat na lavičce. „Nás je v kádru patnáct, kdyby měli všichni ustálenou výkonnost na danou soutěž, tak by přišli třeba dva fotbalisté. Ale kluci získávají zkušenosti, jejich forma je logicky k jejich věku ještě kolísavá a taky je třeba vyhovět potřebám prvního týmu. Pak už záleží jen na mně, abych to klukům z béčka vysvětlil a s danou situací si poradil,“ uznal trenér Slavie B.

 

 

Soutěž juniorek? Nová motivace

 

Je jasné, že od podzimu bude kádr uzavřenější, protože Slavia B bude hrát soutěž juniorek. „Myslím, že budou mít kluci novou motivaci, když si zahrají proti béčku Ostravy, Sigmy Olomouc. Navíc na jejich zápasy budou chodit manažeři a budou jejich výkony pozorně sledovat. Ta soutěž by měla být i televizi,“pohlížel do budoucna s optimismem Petrouš.


Už nyní si náramně pochvaluje spolupráci s trenérem dorostu Danielem Šmějkalem. „Dorost je velkou nadějí Slavie, jsou tam další skvělí hráči. Teď se k nám posunul Zmrhal a v létě určitě přijdou další, dva, tři, čtyři fotbalisté,“ pochvaloval si kouč. „Dvě sezení jsme měli i s trenérem Strakou. Ptá se mě, jak na tom kluci jsou. Určitě mají teď šanci dostat se do áčka než kdykoliv dřív,“ má jasno trenér Slavie B.

 


Hurka a Petrák v sestavě áčka? To je přece super!


Na jaře v divizi by se měl Petroušův tým ukázat opět v dobrém světle. „Kluci to určitě mají usnadněné. Nejsou pod tlakem jako tým, který je teď třeba čtrnáctý a čeká ho boj o záchranu. Tady mají možnost zahrát si fotbal, který je baví a ukázat, že mají potenciál na vyšší soutěž,“ prohlásil kouč juniorky z Edenu.


Mladíci Hurka s Petrákem se v posledním období právě z rezervy posunuli do prvního týmu a nehrají v něm žádnou podřadnou roli. „Jsou členy základní jedenáctky. To je přece super a další mladí hráči určitě mají na to, aby je následovali. Těším se na to, jak se na jaře předvedou,“ dodal Petrouš.

 

Celý článek a rozhovor si můžete přečíst na portálu Pražského fotbalového svazu www.fotbalpraha.cz

 

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články