V pondělí doma proti Baníku Ostrava | SK Slavia Praha
Více

V pondělí doma proti Baníku Ostrava

V pondělí 28. listopadu čeká fotbalisty Slavie předposlední zápas podzimu. V rámci 15. kola Gambrinus ligy přivítají doma v Synot Tip Areně Baník Ostrava, kterému patří...

SYNOT TIP ARENA/EDEN – V pondělí 28. listopadu čeká fotbalisty Slavie předposlední zápas podzimu. V rámci 15. kola Gambrinus ligy přivítají doma v Synot Tip Areně Baník Ostrava, kterému patří v ligové tabulce čtrnáctá příčka.

„Respektuji jakéhokoliv soupeře, ať se mu daří, nebo nedaří. Každý zápas je jiný a Baník ukázal, že venku dokáže sehrát dobrá utkání. Ukázal to například v Plzni, kde brali proti mistrovi bod, to by pro nás mělo být určitě varování. Ale my se musíme soustředit hlavně sami na sebe, protože chceme jít tabulkou nahoru, naším cílem je odnést si z pondělního zápasu tři body,“ uvedl trenér František Straka, který v zápase nemůže počítat s obráncem Martinem Latkou kvůli trestu za čtyři žluté karty.

„Samozřejmě je to pro nás velice citelné oslabení, stejně jako pro nás byla absence Lukáše Jarolíma kvůli karetnímu trestu v Hradci Králové. Ale takové situace ve fotbale přicházejí a my se s tím musíme umět porvat, pozici Martina Latky zaujme Róbert Cicman. Nějaké otazníky v sestavě ještě máme, jsou tam určité alternativy, rozhodovat se budu těsně před zápasem,“ dodal trenér Slavie.

Otazník visí zejména nad startem Zbyňka Pospěcha, který má problémy se svalem na noze. „Dobrou zprávou naopak je, že se dal zdravotně do pořádku Petr Janda, který už v Hradci odehrál celý zápas. Vrací se nám také Honza Blažek, který měl před posledním zápasem určité střevní potíže. Na trénincích v tomto týdnu se jevil velice dobře, takže do zápasu s Baníkem si od něj hodně slibuji,“ doplnil František Straka.

Na marodce stále zůstávají Tomáš Frejlach, Josef Kaufman a Štěpán Koreš, kteří budou mimo plnou herní i tréninkovou zátěž do konce podzimní sezony. Luboš Tusjak má přetrvávající problémy s kotníkem, Viktor Šimeček je po operaci vazů v koleni.

Trenér František Straka se ještě ohlédl za posledním zápasem Slavie v Hradci, který skončil remízou 1:1. „Spokojený jsem nebyl a ani jsem nemohl být, i samotní hráči určitě věděli, kdo z nich odevzdal na hřišti maximum. S Baníkem musíme podat mnohem lepší, koncentrovanější výkon založený na dynamice, agresivitě a dobré kombinační hře. Věřím, že ti hráči, kteří neměli v Hradci úplně tu optimální formu, tak opět ukážou svoji správnou tvář a hru, která je zdobila v předchozích zápasech,“ uzavřel.

Z šesti domácích zápasů si slávisté na podzim připsali čtyři výhry a dvě remízy. „Zatím jsme doma neprohráli, do konce podzimu nám zbývají ještě dvě kola, doufám, že to udržíme. S Ostravou to nebude jednoduchý zápas, ale věřím, že na jeho konci se budeme z vítězství radovat my. Domácí prostředí nám určitě dodává sílu,“ uvedl kapitán Lukáš Jarolím.

V dresu soupeře nyní působí bývalí slávisté Zdeněk Šenkeřík, Benjamin Vomáčka a Martin Lukeš.

Patronkami zápasu s Baníkem Ostrava jsou fotbalistky SK Slavia Praha. Slávistické ženské družstvo letos slaví 45 let od svého vzniku. 


Zápas začíná v 18:30 hodin, utkání vysílá kanál ČT4.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články