Beránek očekává výkon na hranici možností | SK Slavia Praha
Více

Beránek očekává výkon na hranici možností

Už ve čtvrtek v osm hodin večer nastoupí slávisté proti Partizanu Bělehrad. „Karty jsou rozdány jasně. Po půli prohráváme 1:3. Budeme se snažit ztrátu smazat,“ prohlásil dnes na tiskové konferenci v Edenu trenér Miroslav Beránek. <br> „V Bělehradě jsme sehráli vyrovnaný zápas. Musím ale sportovně uznat, že Partizan dal tři góly po krásných akcích. Podobné branky podle mě nezopakuje. My měli šance také, ale neproměnili jsme je, musíme být efektivnější,“ uvědomuje si kouč. „Věřím, že hráči přidají k ligovým výkonům nasazení na hranici možností.“ <br> Nasazení bude třeba – o schopnostech našeho protivníka vypovídá jugoslávská nejvyšší soutěž. „Partizan vede ligu, jeho výsledky jasně dokazují, že disponuje silnou ofenzívou. Je si třeba uvědomit, že má i kvalitní náhradníky,“ podotkl Beránek. Absenci zraněného Lazoviče, který v Bělehradě „vystřihl“ parádní gólové nůžky, nepovažuje za terno. „Tomu velkou váhu nepřikládám.“
Už ve čtvrtek v osm hodin večer nastoupí slávisté proti Partizanu Bělehrad. „Karty jsou rozdány jasně. Po půli prohráváme 1:3. Budeme se snažit ztrátu smazat,“ prohlásil dnes na tiskové konferenci v Edenu trenér Miroslav Beránek.

„V Bělehradě jsme sehráli vyrovnaný zápas. Musím ale sportovně uznat, že Partizan dal tři góly po krásných akcích. Podobné branky podle mě nezopakuje. My měli šance také, ale neproměnili jsme je, musíme být efektivnější,“ uvědomuje si kouč. „Věřím, že hráči přidají k ligovým výkonům nasazení na hranici možností.“

Nasazení bude třeba – o schopnostech našeho protivníka vypovídá jugoslávská nejvyšší soutěž. „Partizan vede ligu, jeho výsledky jasně dokazují, že disponuje silnou ofenzívou. Je si třeba uvědomit, že má i kvalitní náhradníky,“ podotkl Beránek. Absenci zraněného Lazoviče, který v Bělehradě „vystřihl“ parádní gólové nůžky, nepovažuje za terno. „Tomu velkou váhu nepřikládám.“

Podcenění ze strany soupeře Beránek nečeká. „Jugoslávci sice mohou v určitých fázích utkání získat dojem, že se už nemůže nic stát, ale k tomu by v Poháru UEFA nemělo dojít.“

Před Slavií leží bezesporu mimořádně náročný duel. Unesou Beránkovi svěřenci zodpovědnost? „Hráče připravujeme na psychický tlak dlouhodobě. Při konkrétních zápasech se snažíme zdůraznit konkrétní vlivy, které mohou nastat,“ ujistil novináře Beránek, který doufá, že k postupu pomohu i fanoušci. „Chtěl bych je poprosit, aby nás přišli povzbudit, mužstvo si jejich podporu po posledních výkonech zaslouží,“ uzavřel trenér.

Zdravotní stav fotbalistů je podobný jako před derby na Viktorce, chybět bude Tomáš Kučera, který se zotavuje po problémech s třísly, nad Radkem Bejblem (pochroumaný kotník) visí otazník.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články