Dorostenecký víkend s komentáři | SK Slavia Praha
Více

Dorostenecký víkend s komentáři

Přečtěte si víkendové výsledky našich dorostenců.
Zlín – Slavia „A“ dorost 2:1 (1:0), I.DL, sobota 9.11.2002
Střelec branky: Nachtman
Sestava: Lukáš Podaný – Michal Parys, Martin Lapáček, Lukáš Nachtman, Jan Balík – Ondřej Walter (65. David Emmerling), Martin Pokorný (32. Petr Musil), Zbyněk Vondráček, Jan Knobloch (73. Tomáš Rejzek) – Ivo Táborský, Tomáš Jirásek
Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu a vyznačovalo se velkým bojem. Hřiště se postupně měnilo v oraniště a tak kombinační hra mizela i z našich kopaček. Hned na začátku jsme soupeře zatlačili na jeho polovinu a postupně jsme si začali vytvářet brankové příležitosti. Především Jirásek se dostával do jasných šancí, nedokázal je ale proměnit. Bohužel jsme nedovedli využít ani dobře zahrávané standardní situace, a přestože se soupeř bránil s vypětím sil, přišel za naši sterilitu trest v podobě branky po ojedinělém centru ze strany. Trest o to krutější, že jsme si míč po zaváhání obrany a brankáře srazili do branky sami.
Do druhého poločasu jsme šli s ještě větším úsilím utkání otočit a hrát co nejvíce po stranách jednoduše a účelně, ale právě to bylo v utkání naší největší slabinou. Vše jsme si zkomplikovali při dohrávání standardní situace, kdy Nachtman nastřelil atakujícího Mokrejše a ten završil svůj únik nekompromisně na 2:0. Hra se zcela přesunula před soupeřovu branku a Nachtmanovi se podařilo snížit na 2:1. Vrcholem byla v poslední minutě utkání písknutá penalta na Zlín, aby vzápětí byla zrušena. Utkání jsme prohráli zbytečně a především díky svým hrubým chybám a neschopnosti proměnit ani ty nejvyloženější šance. Je třeba ovšem poděkovat hráčům za výkon v terénu a počasí po nepříjemné cestě k utkání, který byl i přes prohru houževnatý.
Po 15. kole je mužstvo na 1. místě.
-JP-

Viktoria Žižkov – Slavia „B“ dorost 2:0 (0:0), ČLSD, neděle 10.11.2002
Sestava: Jakub Diviš – Petr Cipra, Jiří Studík, František Brabec, Lukáš Hajník – Jan Kukač (56. Jakub Tomajko), Jakub Kračman (67. Štěpán Böhm), Tomáš Dubský (64. Jan Bauer), Miroslav Král – Jakub Číhař, Marek Borovský (56. Josef Marc)
Utkání jsme si prohráli už během prvního poločasu. Promarnili jsme množství brankových šancí, hlavně útočníci Číhař a Borovský. Největší šanci jsme měli zhruba ve 25. minutě, kdy jsme po centru Kukače a dorážce Číhaře nedokázali ani nadvakrát dorazit míč do brány. V utkání podal výborný výkon domácí brankář Sova. Ve druhém poločase jsme začali ve obrovskou chybou naší obrany, jmenovitě Lukáše Hajníka, který při odkopu míče od brány trefil útočníka domácích, od kterého se míč odrazil do naší sítě. Během druhé půle jsme se už nedostávali do vyložených brankových situací. V závěru utkání, kdy byla naše obrana hodně prostupná, jsme v poslední minutě inkasovali druhý gól.
Po 14. kole je mužstvo na 8. místě.
-ZM-

Zlín – Slavia „C“ dorost 1:3 (0:2), I.DL, sobota 9.11.2002
Střelci branek: 2 Kočí, Novotný
Sestava: Michal Toma – Josef Dvořák (79. Radek Šulc), Michal Pleiner, Michal Švec, Roman Švamberg – Jiří Novotný, Pavel Eliáš, Michal Kočí, Josef Komárek (75. Milan Mařík) – Tomáš Brtna (70. Karel Fišer), Jindřich Pavlů (64. Bohdan Subota)
Do Zlína jsme vyjeli k poslednímu ligovému mistrovskému zápasu. Už cestou se strhla velká sněhová kalamita a vznikaly obavy, zda nebude utkání odloženo. Starší dorostenci začali už na měkkém a bahnitém terénu. Během jejich zápasu (za neustálého hustého deště se sněhem) se hřiště změnilo v neregulérní plochu. V tuto chvíli bylo možno hrát pouze na velice malé umělé trávě, na kterou hráči nebyli obuti. Po dlouhém zvažování jsem byl hráči přesvědčen, že chtějí hrát a překonat tyto překážky v další vítězství.
Vstup do utkání byl vynikající, už v 5. minutě se na pravé straně uvolnil Novotný a nádhernou střelou z pětatřiceti metrů dal první gól zápasu. Na velmi malém hřišti se hra přelévala od jedné branky k druhé. Ve 21. po faulu na Kočího tentýž hráč výborně obstřelil zeď a krásným angličanem stanovil poločasový výsledek na 0:2.
Do druhého poločasu vstoupil tým Zlína s vysokým úsilím zkorigovat výsledek, což se mu podařilo po rohovém kopu až v 57. minutě. Tento obdržený gól, který tým a hlavně brankář Toma pustil po šesti střetnutích (tj. přesně 537 min.), vybičoval hráče k vysoké aktivitě. Za několik okamžiků uvolnil po nádherné akci Pavlů Kočího, který postupoval sám na gólmana Zlína a vstřelil gól na 1:3. Do konce zápasu se ještě objevily šance na obou stranách.
Na závěr chci poděkovat hráčům a realizačnímu týmu za profesionální přistup za celou podzimní část a věřím, že i takto budeme pokračovat v zimním přípravném období i na jaře. Nejlepší hráči: Kočí, Novotný, Švec
Po 15. kole je mužstvo na 3. místě.
-MŠ-

Viktoria Žižkov – Slavia „D“ dorost 0:2 (0:0), ČLMD, neděle 10.11.2002
Střelci branek: Kindel, Zelinka
Sestava: Jakub Toma – Michal Held, Lukáš Kindel, Vojtěch Marek, Ondřej Vrzal – Lukáš Dvořák (50. Zdeněk Zahálka), Martin Kubec, Tomáš Proskočil, Jakub Vagrčka (41. Tomáš Marc) – Jiří Hausner (55. Jakub Jírovský), Karel Zelinka
Fyzicky silný soupeř nám na těžkém terénu nedovolil kombinační hru, a tak jsme viděli „nakopávanou“ a souboj o území. Ve 40. minutě jsme neproměnili penaltu. Ve druhém poločase byl soupeř nebezpečný po rohových kopech, které jsme všechny vyřešili, někdy i se štěstím. Ke konci zápasu jsme dokázali využít trestný kop a vítězství jsme pojistili po pěkné kombinační akci.
Po 14. kole je mužstvo na 2. místě.

Aktuálně

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Další články