Slavia porazila Blšany 2:0, gólů ale mohla vstřelit víc | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Blšany 2:0, gólů ale mohla vstřelit víc

Proti Blšanům měla Slavia po celý zápas víc ze hry, dlouho se však zdálo, že pod jediným záznamem ve statistice střelců bude podepsán Tomáš Hrdlička, který se trefil po půlhodině utkání. Řadu dalších šancí jsme spálili, což se nám po přestávce málem vymstilo, Souradovu ránu zastavilo břevno. Výsledek jistil až v samotném závěru Vachoušek z penalty. Kaňkou na vítězství je ztráta Radka Bejbla. Náš obránce odstoupil v úvodu střetnutí po zákroku Tomáše Pešíra, který v posledních minutách viděl druhou žlutou kartu a putoval pod sprchy. „Slavia udržela poprvé proti Blšanům čisté konto,“ všiml si trenér Miroslav Beránek.
Proti Blšanům měla Slavia po celý zápas víc ze hry, dlouho se však zdálo, že pod jediným záznamem ve statistice střelců bude podepsán Tomáš Hrdlička, který se trefil po půlhodině utkání. Řadu dalších šancí jsme spálili, což se nám po přestávce málem vymstilo, Souradovu ránu zastavilo břevno. Výsledek jistil až v samotném závěru Vachoušek z penalty. Kaňkou na vítězství je ztráta Radka Bejbla. Náš obránce odstoupil v úvodu střetnutí po zákroku Tomáše Pešíra, který v posledních minutách viděl druhou žlutou kartu a putoval pod sprchy. „Slavia udržela poprvé proti Blšanům čisté konto,“ všiml si trenér Miroslav Beránek. „Dostali jsme se do vedení a mohli ho několikrát zvýraznit. Ale v koncovce selhával jeden útočník za druhým. Uklidňující branka přišla až v závěru,“ dodal. „Diváci viděli kvalitní duel, domácí zaslouženě zvítězili,“ podotkl kouč ‘chmelařů‘ Günter Bittengel, jehož rozladil výkon rozhodčího. „Jestli chtěl vyloučit Pešíra, měl to udělat už po zákroku na Bejbla, ne až na konci po nevinném faulu.“

Skóre otevřel parádní hlavičkou Tomáš Hrdlička, který se do sestavy vrátil po několika týdnech a hned zaznamenal druhý ligový gól. „Ruda Skácel rozehrál s Patrikem Gedeonem nakrátko roh, já byl připravený na přední tyči a líznul jsem balón na zadní,“ usmíval se mladý fotbalista. „Udrželi jsme čisté konto, Blšany jsme v prvním poločase do ničeho nepustili, potom jsme měli pravda trochu štěstí,“ pokračoval Hrdlička. Adam Petrouš s kolegou s obrany souhlasil. „Před půlí to bylo v pohodě, pak přišlo břevno. To se stává, předtím jsme špatně řešili několik šancí, Pavel Kuka nebo Tomáš Došek šli sami na bránu. Málem přišel trest. Ale jsem spokojený, defenzíva funguje a vyhráváme.“ Že se na slávistech neodrazila nepříjemná porážka z Bělehradu, Petrouše nepřekvapilo. „Partizan dával góly, ale my jsme hráli dobře,“ podotkl zadák.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články