Trenér Petrouš: Byl to pro nás smolný zápas | SK Slavia Praha
Více

Trenér Petrouš: Byl to pro nás smolný zápas

Po zápase se Slovanem Liberec trenéra Petrouše nejvíce mrzelo, že jeho svěřenci obdrželi zbytečné branky a vlastní šance neproměnili.
LIBEREC / U NISY - Po zápase se Slovanem Liberec trenéra Petrouše nejvíce mrzelo, že jeho svěřenci obdrželi zbytečné branky a vlastní šance neproměnili. „Měli jsme nějaké šance, ve druhé půli jsme zkorigovali skóre. Následnou příležitost jsme ale neproměnili,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci trenér Michal Petrouš.

 

„Zápas jsme si opět prohráli sami. V minulém utkání s Bohemians 1905 to byla otázka dvou minut, dnes taky. I když proti Liberci jsme dostali branku v úvodu a pak před odchodem do šaten. Myslím si, že jsme viděli na naše poměry pěkný fotbal, diváci se bavili. Bohužel to dopadlo špatně pro nás,“ pokračoval trenér Petrouš.

Na otázku, proč od začátku nenastoupil Zbyněk Pospěch, slávistický trenér odpověděl: "Zbyněk měl na začátku týdne problémy s nataženým úponem, proto jsme jeho start od začátku neriskovali a na hřiště přišel až v průběhu hry."

„Kluci i za stavu 0:2 nesložili zbraně a bojovali. Měli jsme nějaké šance, ve druhé půli jsme zkorigovali skóre. Následnou příležitost jsme ale neproměnili. Liberec měl také šance, pro nás to byl smolný zápas, dalo se tady bodovat. Věřím, že si vítězství užijeme v příštím ligovém zápase proti Příbrami,“ doufá Michal Petrouš.

„Štve mě, že máme ze dvou zápasů nula bodů. Protože ten, kdo naše zápasy viděl, ví, že to byly zbytečné porážky.“

 

 

Šilhavý popřál Slavii návrat na špici

 

„Pro nás bylo utkání se Slavií těžké. Média možná Slavii pasovala do role outsidera, sice nemají tak široký kádr, ale prokázali, že fotbal hrát umí. Hráli sebevedomě a kombinačně,“ zhodnotil výkon Slavie trenér domácího Liberce Jaroslav Šilhavý.

 

„Věděli jsme, že Slavia sice procházela špatným obdobím, ale postupně se z toho dostává. My ji držíme palce, aby se dostala na místa, kde dříve byla,“ sympaticky popřál svému soupeři trenér Šilhavý.

 

„Naši hráči odvedli kus práce. Zvláště ve druhé půli, kdy někteří dohrávali v křečích. Za vybojované vítězství patří klukům dík. Slavia šla do ofenzivy, zvláště po tom, co z penalty snížila. Ale napadalli jsme její rozehrávku hluboko v poli, i když už jsme neměi tolik sil. Přesto jsme to zvládli.“

Aktuálně

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

Další články