Pospěchův gól na body z Liberce nestačil | SK Slavia Praha
Více

Pospěchův gól na body z Liberce nestačil

Ani první branka sešívaných v nové sezoně, jejímž autorem byl Zbyněk Pospěch, Slavii na body v Liberci nestačila. Červenobílí podlehli na stadionu U Nisy Slovanu 1:2.

LIBEREC/U NISY – Ani první branka sešívaných v nové sezoně, jejímž autorem byl Zbyněk Pospěch, Slavii na body v Liberci nestačila. Červenobílí podlehli na stadionu U Nisy Slovanu 1:2.

 

Téměř osm tisíc diváků, mezi nimi i početný kotel fandů Slavie, vidělo po poločase vedení domácích dva nula. Hned dvě minuty po úvodním hvizdu překonal Hanuše hlavou Theo Gebre Selassie, ve 38. minutě přidal druhou branku Liberce opět hlavou Michael Rabušic.

 

Největší šanci Slavie měl ve 33. minutě Stanislav Vlček, který po Jarolímově chytré přihrávce postupoval z pravé strany na gólmana Bičíka. Brankář Liberce ale proti jeho střele vytáhl perfektní zákrok.

 

Ve druhé půli se slávističtí fanoušci dočkali první radosti z gólu v nové sezoně. Po faulu Fleišmana na Jandu se Zbyněk Pospěch postavil k pokutovému kopu, tvrdou ranou k levé tyči proměnil a Slavia byla rázem znovu na dostřel.

 

Přes další šance už ale branka do liberecké sítě nepadla a domácí se tak mohl radovat z výhry 2:1.

FC Slovan Liberec – SK Slavia Praha 2:1 (2:0)

Branky: 2. Gebre Selassie, 38. Rabušic – 64. Pospěch (z pen.)

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Polák (78. Karisik), Fleišman - Štajner, Bosančič (55. Kristan), Vácha, Breznaník - Rabušic, Šural (68. Blažek)

Slavia: Hanuš - Dostál, Kaufman, Hubáček, Trubila – Koreš (70. Prošek), Petrák (77. Milutinovič), Jarolím, Janda, Hloušek – Vlček (59. Pospěch)

ŽK: Vácha, Nezmar – Petrák, Trubila

Diváci: 7 967

Rozhodčí: Adam – Wilczek, Handlíř

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články