Juniorka porazila Chrudim, Adauto zaznamenal hattrick! | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Chrudim, Adauto zaznamenal hattrick!

Ve třináctém kole ČFL porazila naše rezerva předposlední Chrudim 3:1. Mužem zápasu se stal brazilský útočník Adauto, který obstaral všechny slávistické zásahy. První branku vstřelil po necelých deseti minutách, soupeř však stačil téměř okamžitě zareagovat. Na druhý gól z 15. minuty už ale odpověď nenašel. Třetí gól zaznamenal Adauto v samotném závěru.
Ve třináctém kole ČFL porazila naše rezerva předposlední Chrudim 3:1. Mužem zápasu se stal brazilský útočník Adauto, který obstaral všechny slávistické zásahy. První branku vstřelil po necelých deseti minutách, soupeř však stačil téměř okamžitě zareagovat. Na druhý gól z 15. minuty už ale odpověď nenašel. Třetí gól zaznamenal Adauto v samotném závěru.

Utkání mělo od začátku spád. Již v 9. jsme se dostali do vedení. Adauto rozehrával standardní situaci z dvaceti metrů a míč zavěsil přesně k pravé tyči. Odpověď soupeře na sebe však nenechala dlouho čekat. V 11. se dostal ke střele Dvořák, jeho pokus ještě Václavík vyrazil, ale na dorážku Formánka byl už krátký. Bylo vyrovnáno. Ovšem ani Chrudimi radost z gólu dlouho nevydržela. V 15. vypálil z volného přímého kopu těsně za vápnem Hottek. Jeho ránu vyrazil gólman Meller pouze před branku, kde se nejlépe orientoval Adauto a bez problémů podruhé v zápase skóroval. Chrudimští zahrozili v prvním poločase už jen jednou. Dvořákovu točenou střelu z 26. vyškrábl Václavík nad břevno. Ve 35. vyslal Dubský za obranu Chrudimi Adauta, kterého ale vychytal Meller. Do přestávky se tak již skóre neměnilo.

I ve druhé půli jsme našeho soupeře jasně přehrávali a téměř k ničemu ho nepustili. Útočné snažení slávistů ovšem většinou troskotalo na nepřesných finálních přihrávkách či na střelecké mušce. V 69. prošel Lexa mezi Zvárou a Adámkem až před brankáře. Místo přihrávky na volného Adauta však volil střelu, kterou Meller vytlačil do zámezí. Z následného rohového kopu hlavičkoval Kratochvíl do levé tyče. Chrudimští kupili stále větší množství chyb, které v 90. vyústily v náš třetí gól. Kratochvíl přihrál Adautovi, jenž se bez problémů obtočil kolem dezorientovaného Adámka, brankáře Mellera obelstil kličkou a dovršil tak svůj první hattrick v dresu Slavie.

Jak to viděl náš trenér
„Jsem spokojen s vítězstvím, které je pro nás po sérii zbytečných ztrát velmi důležité. Opět jsme se potýkali se špatnou koncovkou V tomto směru nám dost pomohl Adauto,“ uvedl náš trenér Luděk Klusáček.

Jak to viděli naši hráči
„Myslím, že to byl z naší strany docela povedený zápas. Díky třem gólům Adauta se nám podařilo vyhrát, přestože jsme opět nevyužili několik dalších vyložených brankových příležitostí,“ uvedl po utkání brankář Michal Václavík.

Slavia B – Chrudim 3:1 (2:1)
Branky: 9., 15. a 90. Adauto – 11. Formánek
Sestava Slavie: Václavík – Kratochvíl, Šilhavý, Suchopárek, Novotný – Sláma, Kotrba, Dubský, Hottek (80. Kounovský) – Adauto (90. Bálek), Kučera (46. Lexa)
Sestava Chrudimi: Meller – Luptovský, Adámek, Linhart, Malý – Formánek (68. Škvrňák), Zvára, P. Jirásek, Motl – Dvořák (87. Šmejda), Hudec (46. Terer)
ŽK: Kučera, Šilhavý
Diváků: 105

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články