Slavia se vrací do čela! Zmrhalovým gólem porazila Plzeň | SK Slavia Praha
Více

Slavia se vrací do čela! Zmrhalovým gólem porazila Plzeň

1:0
(0:0)
5. kolo, 23. 8. 2014, Synot Tip Arena
5. kolo, 23. 8. 2014, Synot Tip Arena
SK Slavia Praha - FC Viktoria Plzeň
Branky: <b>Branka:</b> 67. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Nitrianský, Baéz, Latka, Škoda, Vukadinovič - Procházka, Hořava, Hubník<br> <b>Rozhodčí:</b> Zelinka – Jiřík, Hock
PRAHA/EDEN - Slavia se po týdnu vrací do čela SYNOT ligy a zápas s Plzní má tři hrdiny. Jaromír Zmrhal vstřelil jediný gól zápasu, Karel Hrubeš vychytal šance hostů a co už vypadalo na gól, zastavil Milan Nitrianský. Jedenáct tisíc fanoušků v Edenu vidělo výhru 1:0!
Trenér Beránek poprvé v sezoně nechal sedět Bekima Balaje a na hrot útoku poslal Milana Škodu, do obrany se vrátil kapitán Martin Latka a do středu zálohy se postavil Jaromír Zmrhal.

První poločas přinesl šance na obou stranách, branka ale nepadla ani po těch největších. Už ve 14. minutě byl poprvé v permanenci gólman Hrubeš, když vyrážel nepříjemnou Pilařovu střelu, na druhé straně byl o chvíli později v první příležitosti Škoda, sám před Kozáčikem ale minul vzdálenější tyč.

Největší možnost Viktorie měl ve 30. minutě Daniel Kolář, po Hrošovského centru ale trefil hlavou jen břevno. O dvě minuty později namazal na druhé straně Limberský Vukadinovičovi, ten ale sám před Kozáčikem nezachoval chladnou hlavu a nedůraznou střelou mířil jenom na hostujícího gólmana.

Ve druhé půli útočila Slavia směrem ke svému kotli a jedenáct tisíc fanoušků ji hnalo za třemi body. Přesto to byla Viktoria, kdo se dostával do větších šancí. V 64. minutě střílel po rohu na naši branku Kolář, Hrubeš ale proti němu vyběhl a  jeho pokus zneškodnil.

V 67. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Vukadinovič rozehrál rohový kop na zadní tyč, Kozáčik se zapletl do chumlu hráčů před ním, Jaromír Zmrhal odskočil od svého obránce Bakoše a hlavou poslal míč do sítě!

Po vstřeleném gólu se zápas smrskl na souboj útoku Plzně a naší obrany, zejména pak dua Hrubeš-Nitrianský. V 76. minutě ještě zastavila Bakošovu střelu tyč, o minutu později už ale vykopával Vaňkovu střelu z branky právě Milan Nitrianský. Za další minutu se ještě proti Vaňkově hlavičce blýskl robinsonádou Karel Hrubeš.

V posledních deseti minutách se Slavia bránila tlaku hostů, Vaněk ale svou další střelu poslal nad břevno a Řezníkův pokus za Hrubešem opět zlikvidoval Milan Nitrianský. Sešívaní ale svůj náskok ubránili a vrátili se na první místo ligové tabulky.
1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Nitrianský, Latka (C), Bílek, Juhar – Gecov (63. Dobrotka), Baéz (90. Kodr) – Vukadinovič (85. Petr), Zmrhal, Černý – Škoda

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Řezník, Hubník, Procházka, Limberský (C) – Hořava (71. Vaněk), Hrošovský – Petržela, Kolář, Pilař (85. Tecl) – Chramosta (63. Bakoš)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 67. Zmrhal<br> <b>ŽK:</b> Nitrianský, Baéz, Latka, Škoda, Vukadinovič - Procházka, Hořava, Hubník<br> <b>Rozhodčí:</b> Zelinka – Jiřík, Hock
Diváci
11003

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články