Slavia remizovala se Senicí 1:1 | SK Slavia Praha
Více

Slavia remizovala se Senicí 1:1

1:1
(0:0)
přát, 5. 7. 2014, Senica
přát, 5. 7. 2014, Senica
FK Senica - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 51. Kalabiška - 55. Nitrianský <b>ŽK:</b> 24. Pavlík <b>Rozhodčí:</b> Černek – Španka, Otrubčák
SENICA - Sešívaní se v rámci letní přípravy přesunuli na soustředění na Slovensko, kde je v sobotu čekal první přátelský zápas proti FK Senica, šestému týmu uplynulého ročníku první slovenské ligy. Slavia v Senici remizovala s domácím celkem, pro který to byla generálka na nový ligový ročník, 1:1.
I když si domácí hned na samém počátku vybojovali rohový kop, chvíli trvalo, než si alespoň jeden z obou celků vytvořil větší šanci. Milan Černý nejprve pálil vedle levé tyče, Hoškova hlavička pak skončila nad břevnem. První velká příležitost skórovat se naskytla slávistům ve 13. minutě, kdy se po Tusjakově šikovně rozehraném rohu dostal k míči Zmrhal, jeho povedenou hlavičku ale vyrazil domácí gólman Šulla. O pár minut později sice po spolupráci Vukadinoviče s Hoškem propálil brankáře Milan Černý, podle rozhodčího však byl v těsném ofsajdu a tak se skóre neměnilo.

V 21. minutě vytáhl jeden ze svých dnešních povedených zákroků brankář sešívaných Karel Hrubeš, který tváří v tvář Kalabiškovi nezaváhal a jeho pokus zhatil, stejně jako chytil nebezpečnou střelu Pavlíka z 38. minuty i nebezpečnou hlavičku domácího obránce těsně před koncem prvního poločasu. První poločas tak skončil bez branek.

Trenér Beránek poslal do druhého poločasu čtyři nové hráče a Dobrotka hned po příchodu na hřiště zhatil tři šance domácích, tu poslední s pomocí Milana Škody, který byl dnes opět na hrotu. U zrodu první velké šance sešívaných ve druhé půli stál Milan Nitrianský, od něhož se míč přes duo Vukadinovič – Škoda dostal k Boudjemovi, jehož střelu zblokovala obrana.

V 51. minutě padla první branka utkání a radovali se domácí. Kalabiškovu první střelu ještě stihl Hrubeš zlikvidovat, hráč Senice ale důrazem přešel přes bránícího Mikulu a dorážkou otevřel skóre. Odpověď sešívaných na sebe nedala dlouho čekat. Aktivní Nitrianský si narazil se Škodou a následně zcela osamocen ve vápně  prostřelil z pravé strany gólmana.

Slavia se okolo 60. minuty dostala ještě do dvou šancí, Boudjemův pokus z levé strany ani Zmrhalova dorážka po standardce ale za záda brankáře Šully neprošly. Následující minuty se pak nesly zejména v duchu střídání v dresu obou týmů, dvě minuty před koncem však musel Karel Hrubeš vytáhnout další excelentní zákrok proti Mrázovi.

Slavia tak se Senicí remizovala 1:1 a jejím dalším soupeřem bude v úterý od 17:00 Trenčín.

 

 

1:1

Sestavy

FK Senica

Šulla – Chvátal (85. Otrísal), Pavlík, Majtán (28. Kosorin), Hlohovský (67. Ventúra), Pillár, Kalabiška, Hušek (79. Komara), Mazán (28. Kosorin), Opiela (71. Mráz), Piroska (C) Lavička náhradníků: Junas, Kubica, Otrísal, Komara, Filípek, Gava, Malý, Balážik ,Ventúra, Kosorin, Mráz

SK Slavia Praha

1. poločas: Hrubeš – Mikula, Bílek (C), Kodr, Tusjak – Zmrhal, Salašovič – Vukadinovič – Hrubý, Černý – Hošek 2. poločas: Hrubeš – Nitrianský, Dobrotka, Bílek, Mikula (79. Bejbl) – Zmrhal, Hrubý – Vukadinovič (56. Juhar), Boudjemaa, Černý (65. Prošek) – Škoda Lavička náhradníků: Rakovan, Nitrianský, Juhar, Boudjemaa, Prošek, Červenka, Vošahlík, Škoda, Dostál, Bejbl, Dobrotka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 51. Kalabiška - 55. Nitrianský <b>ŽK:</b> 24. Pavlík <b>Rozhodčí:</b> Černek – Španka, Otrubčák

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články