Slavia vyhrála, ale nepostoupila. Na penalty se raduje Brno | SK Slavia Praha
Více

Slavia vyhrála, ale nepostoupila. Na penalty se raduje Brno

1:1p
(0:0)
ČF - Poh., 3. 4. 2014, Městský stadion
ČF - Poh., 3. 4. 2014, Městský stadion
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 90. Skalák rozh. pen. - 78. M. Škoda <b>ŽK:</b> Keresteš - Gecov <b>Rozhodčí:</b> Proske - Nádvorník, Vysloužil <b>Diváci:</b> 2 031
BRNO/MĚSTSKÝ STADION - Slavia do semifinále Poháru České pošty nepostoupila. Po základní hrací době se sice sešívaní mohli radovat z výhry 1:0, po penaltách ale postup slavilo domácí Brno.
Trenér Slavie Alex Pastoor se musel obejít bez mnoha zraněných hráčů a aby toho nebylo málo, tak ve 26. minutě musel odstoupit navíc Mario Lička, kterého ze hry vyřadilo zraněné koleno. Ličku nahradil Škoda a Marcel Gecov se posunul na svou častější pozici do zálohy.

Oba týmy hrály opatrný fotbal s vědomím, že každá chyba může rozhodnout. První půle proto mnoho vyložených šancí nenabídla. Na straně Brna hrozil zejména Skalák, před brankou domácích se do střelecké příležitosti dostal Martin Juhar, ale Doležal v brance Brna byl připraven.

Do druhé půle vstoupili mnohem lépe sešívaní. V 50. minutě si připsali svěřenci trenéra Pastoora největší šanci zápasu, když se po krásné kombinaci Necida se Zmrhalem dostal za obranu Gecov, ale jeho oblouček domácí gólman přečetl a míč lapil.

Za šest minut zahrozilo Brno, po přihrávce Zavadila se do dobré šance dostával Skalák, ale situaci mu zkomplikoval včasným návratem Fernando Nevese a byl z toho pouze rohový kop pro domácí.

Po chvilce se poprvé zastřeloval Milan Škoda, ale jeho hlavička po centru Juhara od rohového kopu šla nad branku. V podobné situaci se před Černým zjevil Košťál, ale náš gólman vytáhl bravurní zákrok.

Trenér Pastoor do hry poslal Pavla Vyhnala, stáhl rozestavení na tři obránce a sešívaní se hnali za vedoucím a zároveň vyrovnávacím gólem. Míč si ke standardce postavil Martin Juhar a po hlavičkovém zakončení Milana Škody propukla na hřišti i na lavičce euforie.

V závěru Brno zahrozilo několika rohovými kopy, ale ani jeden se neujal. Rozhodovaly tak pokutové kopy. Na straně Slavie z pěti pokusu neproměnil jediný Martin Juhar, a protože domácí se trefili pokaždé přesně, postoupilo do semifinále Poháru České pošty šťastně Brno.
1:1p

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

M. Doležal - M. Keresteš , P. Košťál , A. Schuster , L. Pernica - J. Skalák , P. Zavadil , J. Malík (64. P. Buchta), J. Šisler , A. Hyčka (87. M. Lutonský) - K. Kroupa (63. M. Markovič)

SK Slavia Praha

R. Černý - M. Dostál , M. Gecov , F. Neves , M. Nitrianský - V. Prošek (75. P. Vyhnal), R. Hrubý , M. Lička (27. M. Škoda), J. Zmrhal (90. M. Čonka), M. Juhar - T. Necid

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 90. Skalák rozh. pen. - 78. M. Škoda <b>ŽK:</b> Keresteš - Gecov <b>Rozhodčí:</b> Proske - Nádvorník, Vysloužil <b>Diváci:</b> 2 031

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články