První čtvrtfinále poháru nevyšlo: Slavia prohrála s Brnem 0:1 | SK Slavia Praha
Více

První čtvrtfinále poháru nevyšlo: Slavia prohrála s Brnem 0:1

0:1
(0:0)
ČF - Poh., 26. 3. 2014, Eden
ČF - Poh., 26. 3. 2014, Eden
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branka:</b> 63. Šisler<br> <b>ŽK:</b> 44. Škoda - 85. Skalák, 90. Kunc<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Pilný, Vaňkát. <b>Diváci:</b> 2542
SYNOT TIP ARENA/EDEN – Úvodní utkání čtvrtfinále Poháru České pošty Slavii nevyšlo. V Edenu sešívaní podlehli Zbrojovce Brno 0:1.
Ve středu večer nebylo v Synot Tip Areně k vidění příliš pohledného utkání. V sestavě Slavie došlo oproti ligovému utkání s Jihlavou k několika změnám. Do obrany se vrátil Martin Dostál, v záloze dostali šanci Marcel Gecov, Jan Vošahlík a Václav Prošek.

Nejvíce vzrušení v první půli nastalo po akci dvojice Gecov – Necid. Prvně jmenovaný našel našeho útočníka za obranou, ale v tísní se soupeřem Tomáš Necid upadl. Penaltu rozhodčí ale nezapískal.

První zakončení brněnského týmu na branku přišlo v 58. minutě. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal Pavel Zavadil a jeho ránu vyrazil Čontofalský. Za pět minut už hosté vedli. Skalák si výborně naběhl na Šislerův centr a hlavou nekompromisně zakončil.

Chvíli po vedoucím gólu Zbrojovky mohli sešívaní odpovědět. Na Vošahlíkův centr z levé strany si naskočil Tomáš Necid, ale hlavičkové zakončení mu nesedlo. Nejblíže byla Slavia gólu v 72. minutě. Nebylo to však po vypracované akci, ale po nepovedeném centru Proška z pravé strany. Míč se otřel o spojnici břevna a tyče.

Sešívaní si do konce utkání žádnou šanci nevytvořili a prohráli v úvodním čtvrtfinále Poháru České pošty s Brnem 0:1. Odveta se hraje za týden ve čtvrtek 3. dubna od 18:00 v Brně.
0:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Čontofalský – Dostál, Škoda, Smejkal, Ritchie – Gecov (C), Zmrhal (60. Lička) – Prošek (72. Nitrianský), Hrubý (72. Juhar), Vošahlík – Necid

FC Zbrojovka Brno

Hladký, Buchta, Schuster, Pernica, Keresteš, Hyčka (80. Kunc), Zavadil, Malík (60. Janotka), Šisler (87. Fischer), Markovič, Skalák.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 63. Šisler<br> <b>ŽK:</b> 44. Škoda - 85. Skalák, 90. Kunc<br> <b>Rozhodčí:</b> Příhoda – Pilný, Vaňkát. <b>Diváci:</b> 2542

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články