Výhru juniorky 1:0 v Příbrami zařídil Šimeček | SK Slavia Praha
Více

Výhru juniorky 1:0 v Příbrami zařídil Šimeček

0:1
(0:1)
31. kolo, 7. 4. 2014
31. kolo, 7. 4. 2014
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 35. Šimeček.<br> <b>ŽK:</b> Verner
PŘÍBRAM - Slávistická juniorka si udržela druhé místo v lize, když si připsala další vítězství. Tentokrát porazila Příbram 1:0 gólem Viktora Šimečka.
Do branky se v Příbrami postavil uzdravený Matej Rakovan, který musel zasahovat už v první minutě utkání, kdy si domácí celek vybojoval rohový kop a hned z něj zahrozil. O Řezáčovo zakončení se ale náš brankář zkušeně postaral.

Práci měl gólman sešívaných ještě kolem dvacáté minuty, kdy zlikvidoval další dvě soupeřova zakončení, slávistům se ale brzy podařilo hru opět vyrovnat a soupeře přehrávat. 

Sešívaní drželi více míč na kopačkách a podařilo se jim dát branku. Ve 35. minutě se po Vondráčkově přihrávce trefil záložník Viktor Šimeček. Na konci prvního poločasu měl šanci navýšit skóre Mensah, jeho střela šla ale těsně nad břevno.

Ve druhé půli dostávali domácí slávisty pod tlak, dařilo se jim hrozit převážně ze standardních situací. V 67. minutě se Příbrami dokonce podařilo vstřelit vyrovnávací branku, která ale pro ofsajd neplatila. Slavia si ve druhém poločase žádné vážné šance nevytvořila a nakonec se jí podařilo ubránit vítězství 1:0.

Utkání okomentoval střelec jediné branky utkání Viktor Šimeček. „Do zápasu jsme vstoupili špatně, Příbram měla hned v první minutě šanci po rohovém kopu. Poté jsme hru vyrovnali a nakonec jsme byli lepším tymem, drželi vice míč na kopačkách a vstřelili branku," uvedl slávistický odchovanec.

S druhým poločasem nebyl slávistický záložník příliš spokojený: „Ve druhé půli jsme se ale zbytečně dostávali pod tlak, neudrželi míč a místo toho, abychom přidali dva góly z protiútoku, tak jsme se báli o výsledek,“ dodal Šimeček.

Slávistická juniorka se tak stále drží na druhém místě za Mladou Boleslaví, se kterou se utká v příštím domácím zápase v pondělí 14. dubna.
0:1

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Krček – Kdolský, Kvída, Macháček, Šípek – Barák, Krameš – Stratil, Kraut, Danoski (86. Bolina) – Řezáč.

SK Slavia Praha

Rakovan – Prosek, Čepelák, Kolařík, Bejbl – Verner (66. Salašovič), Šimeček – Zámečník (76. Liška), Vondráček, Mensah (76.Smolák) – Červenka.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 35. Šimeček.<br> <b>ŽK:</b> Verner

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články